Cele mai celebre obiecte de design

0
Obiecte de design celebre

Piesele emblematice de design, obiecte de design, sunt recunoscute pentru caraterul lor atemporal, ele traversează secolele cu același succes, sunt legate toate unui curent particular și aparțin unui designer de renume. Pentru a le aprecia mai bine, trebuie însă să le cunoașteți originile.

Obiecte de design celebre

Puteţi citi şi Cele mai importante invenții ale anului 2015

Masa Saarinen – Knoll

Masa Saarinen - Knoll
Masa Saarinen – Knoll

În anul 1956, când designerul Eero Saarinen a conceput această masă cu doar un singur picior central, a fost o adevărată revoluție. Disponibilă în șapte dimensiuni, masa a fost produsă încă de la început de către Florence Knoll, una dintre cele mai mari  companii de design american, din epocă, care a și contribuit la succesul său. Fiecare piesă originală, produsă de către Knoll, poartă semnătura lui Saarinen.

Fotoliul și taburetul pentru picioare Eames – Vitra

Eames - Vitra, fotoli și taburetul pentru picioare
Eames – Vitra, fotoli și taburetul pentru picioare

În 1956, când cuplul Eames a creat acest fotoliu, el era destinat lui Billy Wilder, un regizor american, laureat a șase premii Oscar, considerat un maestru al comediei americane, ca drept cadou pentru ziua sa de naștere. Cu un design mai degrabă industrial, fotoliul a fost conceput cu scopul de a avea aspectul unei mănuși de baseball uzate.

Scaunul Panton – Vitra

Scaunul Panton - Vitra
Scaunul Panton – Vitra

 

Verner Panton este unul dintre cei mai influenți designeri ai ecolului XX, așa că nu mai miră pe nimeni faptul că a bulversat toate codurile mobilierului, realizat în general din lemn, cu celebrul său scaun din plastic Panton. Încă de la apariție, scaunul s-a bucurat de un mare succes peste tot în lume. De-a lungul timpului, a fost creată și o versiune pentru copii.

Lampadarul Toio – Flos

Lampadarul Toio - Flos
Lampadarul Toio – Flos

În 1962, când a fost conceput, acest lampadar era considerat ca tinând mai mult de domeniul avantgardismului. El reprezintă combinația surprinzătoare dintre o tijă de pescuit și un far de mașină. Lampadarul se înscrie în linia curentului suprarealist, al conceptului „obiect găsit”. Produs de către Flos, Lampadarul este opera lui Achille Castiglioni, autorul unui taburet inspirit de un  …tractor.

Poţi citi mai departe continuarea articolului: Update: Cele mai celebre obiecte de design

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here