Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi (II)

1

În urmă cu câteva zile îţi prezentam o serie cu cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi. Astăzi îţi prezentăm partea a doua, în speranţa că îţi vom stârni curiozitatea şi data viitoare când vei merge în vacanţă cei aborda şi micile localităţi.

CITEŞTE ŞI Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi (I)

Sintra, Portugalia

Acest sit portughez, care face parte din UNESCO şi care se află la doar o oră distanţă de Lisabona, are palate uimitoare, clădiri municipale în stil baroc şi castele. Sintra este un refugiu colorat şi intim, unde aerul cald al Atlanticului începe să se răcească pe măsură ce urcă uşor spre munţii din Parcul Naţional, creând astfel un aer curat, umed şi rece. Sintra este un loc bun pentru cei pasionaţi de drumeţii, iar mâncarea aici este remarcabilă. Iată şi un pont: cazează-te la Almaa Sintra Hostel, o fostă fermă transformată în camere cu paturi şi care oferă cursuri de yoga şi de gătit.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi
Sintra, Portugalia. Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

Korčula, Croaţia

Cu o catedrală romanică, cu străzi înguste, pe stil veneţian, cu un orăşel şi port medievale, ai putea crede că ai ajuns în Debarcaderul Regelui din Urzeala Tronurilor. Şi nici nu ai greşi dacă ai crede acest lucru, din moment ce filmările pentru renumitul serial au avut loc la două ore distanţă de Korčula. Aici poţi lua masa la restaurantele deţinute de familii. Despre această localitate se spune că ar fi locul de naştere al lui Marco Polo. De aici poţi ajunge foarte uşor şi la Dubrovnik.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi
Korčula, Croaţia. Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

Bickensohl, Germania

Acest sat se află în partea de sud a Kaiserstuhl, o serie de dealuri care alcătuiesc o parte din districtul Baden-Württemberg. Localizat într-o vale înconjurată de podgorii care produc struguri din renumitul soi Grauburgunder, Bickensohl are de toate: privelişti uimitoare, peisaje, dar şi o varietate de animale sălbatice. Cu o biserică veche de 600 de ani care domină cerul, aici ai parte de o gamă largă de vinuri pentru degustat. Cu siguranţă că acest sat este o bijuterie ascunsă în regiunea Rinului din Germania.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi
Bickensohl, Germania. Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

Vejer de la Frontera, Spania

La 15 minute de coasta andaluză se află acest refugiu pastoral, caracterizat prin clădirile sale albe, cu un sistem stradal pe mai mult eniveluri şi cu pasaje. Uneori, Vejer de la Frontera poate părea ca o cuşcă pentru iepuri sau o medina marocană, umplută cu artă islamică şi arhitectură maură. Satul este retras şi liniştit. Dacă te-ai săturat de tapas, atunci încearcă bucătăria nord-africană la restaurantele locale.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi
Vejer de la Frontera, Spania. Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

Hallstatt, Austria

Acest sat austriac este atât de frumos, încât chinezii au mers mai departe si au construit unul similar, la scară naturală, în provincia Guangdong. Replicii din China îi lipsesc totuşi peisajele uimitoare ale originalului. Situat pe o bucată de pământ înre un mic lac şi un lanţ muntos alpin, Hallstatt este considerat a fi unul dintre cele mai vechi sate locuite din Europa. Este, de asemenea, casa primelor mine de sare construite vreodată, care au pus bazele bogăţiei acestui sat. Dacă eşti pasionat de drumeţii, nu uita acasă bocancii.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

La Roque-Gageac, Franţa

Un alt sat francez care merită văzut. De cei? Ei bine, La Roque-Gageac este de fapt construit în stânca muntelui, de-a lungul râului Dordogne. Cu miros de iasomie şi caprifoi în aer, cafenelele de vis, vinul ceresc, grădinile exotice şi un conac renascentist, tot decorul pare mai degrabă rupt dintr-un film decât din realitate. Aici poţi explora casele constuite în stâncă, dar abandonate şi care au fost revendicate de natură.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

Portree, Insula Skye, Scoţia

Pe cea mai nordică bucată de pâmânt din Insulele Hebride din Scoţia, insula Skye, se află o faună bogată în vulturi, cerbi, somon de Atlantic, toate ambalate într-un peisaj de basm. Micul port din Portree este perfect pentru a pleca în expediţii pe insulă. Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să cumperi unul dintre cele mai bune whisky-uri scoţiene: Talisker.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi

Oia, Grecia

Cocoţat pe insula Santorini şi construit pe vârful unei creste vulcanice prăbuşite, acest port vechi, cu străzi înguste şi case albe, oferă vederi uimitoare la apus de soare şi un peisaj pitoresc. Arhitectura de lux şi atmosfera dramatică deasupra Mării Egee, fac din acest sat să fie un loc de vis. Şi dacă nu ştiai, pe insulă s-au filmat scenele din deschiderea Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, lucru care însă nu salvează filmul.

Cele mai frumoase sate din Europa pe care trebuie să le vezi
Oia, Grecia

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here