Cheile Turzii, unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii

5
Rezervatia naturala Cheile Turzii
Rezervatia naturala Cheile Turzii

Situata la 400 kilometri de Bucuresti, Rezervatia Naturala Cheile Turzii a fost inclusa in listele U.N.E.S.C.O. printre cele mai frumoase monumente ale naturii din Romania.  Poti ajunge usor cu masina, din București. In conditii de trafic normal iti trebuie aproape 5 ore – pe Valea Oltului sau in 6-7 ore pe drumul Brasov – Sibiu – Turda.

De data aceasta, am ales varianta dumului pe DN spre Brasov, unde ne-am oprit pentru un pranz rapid.

Dupa o scurta plimbare prin Piata Sfatului, si o cafea buna – am pornit cu forte proaspete, spre Sighisoara – urmatoarea oprire in drumul catre Turda. Drumul de la SIghisoara spre Turda este unul spectaculos, iar portiunea de autostrada A3 te duce lin catre destinatie.

Vila Cheia
Vila Cheia

Viila Cheia, 5 camere cu circuit inchis

Ne-am cazat la Viila Cheia, o locatie de vis, situata la 3 kilometri de Cheile Turzii, si 30 kilometri de Cluj, in localitatea Cheia.  Aici gasesti o casa de oaspeti noua cu 5 camere, in circuit inchis, cu restaurant, bar, piscina si gradina, de unde poti vedea valea Ariesului si te poti bucura de liniste in mijlocul naturii.

Vila Cheia
Vila Cheia

Fiind realizata din materiale naturale, lemn si piatra, vila iti ofera o experienta autentica, in care elementele rustice se combina cu notele contemporane. Fiecare camera are aceeasi priveliste minunata, iar sentimentul de relaxare te cuprinde din prima ora a diminetii, cand soarele si aroma de cafea proaspat facuta te intampina de cand deschizi ochii.

Citește și despre ”Ţinutul Buzăului” ar putea deveni Geoparc UNESCO

Te poti bucura de mancaruri traditionale, sanatoase si preparate in casa, poti face o baie in piscina sau poti admira privelistea din ciubarul situat pe terasa vilei.

Living Vila Cheia
Living Vila Cheia

De aici poti ajunge usor, in 20 minute, in Cheile Turzii, unde poti face o drumetie de poveste, intr-un piesaj dominat de stanci inalte si abrupte, turnuri de piatra si creste ascutite. Stanca despicata pe verticala in doua poate fi observata din DN1 (E 81), iar pe masura ce te apropii te copleseste frumusetea salbatica a Cheilor.

Traseul este usor de facut, chiar si pentru incepatori, iar pentru familii cu copii exista si posibilitatea de a face mici drumetii sau escaladari supravegheate, pe peretii stancosi.

Lacul Tarnita, loc de agrement si sport nautic

Daca esti inca dornic de aventura, poti merge si la Salina Turda sau in excursie la lacul Tarnita, unde poti practica mai multe sporturi nautice: te poti da cu caiacul, poti invata stand up paddle sau poti practica yachtingul cu iole.

Oricare ar fi planul pentru aceasta vara, daca vei include zona turistica Cheile Turzii sigur te vei bucura de o vacanta de vis.

Drumetie Cheile Turzii
Drumetie Cheile Turzii

 

Lacul Tarnita
Lacul Tarnita

Vila Cheia, valea Ariesului

Vila Cheia, valea Ariesului

Camera Vila Cheia
Camera Vila Cheia
Piscina Vila Cheia
Piscina Vila Cheia
Sala mese Vila Cheia
Sala mese Vila Cheia
@revista_casoteca

Viila Cheia, vino pe casoteca.ro pentru mai multe detalii #fyi #traveling #housedesign #traveltiktok #romaniamagica #casoteca

♬ original sound – revista_casoteca

Autor: CATALINA CONSTANTIN

Foto: CATALINA CONSTANTIN

 

5 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here