Cum să alegi canapeaua potrivită

1

Cumpărarea unei canapele necesită timp și atenție. Trebuie să alegeți un stil care să se potrivească spațiului în care locuiți, o culoare pe care o iubiți, un material care să reziste. Locul în care ne petrecem cel mai mult timp din casă, fie că ne relaxăm, că citim o carte sau ne uităm la un film este pe canapea. Dacă doriți o canapea care să vă reprezinte stilul, dar să fie și în pas cu moda, mai jos aveți câteva sfaturi pentru alegerea potrivită.

Pentru o alegere modernă, încercați o canapea care are brațele drepte la aceeași înălțime ca și spatele canapelei, spune designerul Elaine Griffin. Dacă aveți o cameră de zi formală – un loc elegant pentru distracție ocazională – o canapea de sine stătătoare este cea potrivită. O canapea în formă de L este spațioasă și primitoare, excelentă pentru relaxare, vizionare TV, sau pentru diferite jocuri în jurul mesei de cafea.

Am copii și animale de companie. Ce țesătură ar trebui să aleg?

„Catifeaua este alegerea perfectă fără îndoială”, spune designerul Young Huh. „Mergeți cu un model de camuflare a petelor într-o culoare închisă”.

Este timpul să aflați ce dimensiune și formă va avea canapeaua pe care o alegeți. De la șezlonguri elegante până la canapele practice, canapelele au o varietate de forme și dimensiuni. Dacă doriți canapeaua pentru două persoane optați pentru o formă de L, un colțar sau chiar o canapea extensibilă.

Pentru un spațiu mic, fără posibilitatea de a alege o canapea de dimensiuni mari, optați pentru o culoare deschisă, cum ar fi bej, crem, galben sau chiar roșu, pentru a crea iluzia de mărire a camerei. Nuanțele deschise tind să creeze un spațiu luminous și în același timp de lărgire a încăperii.

Umplutura unei canapele este adesea trecută cu vederea în favoarea formei și dimensiunii atunci când vine vorba de cumpărarea unei canapele noi. O umplutură obișnuită de canapea este spuma, care oferă o textură fermă. Canapelele din spumă își păstrează forma în timp, chiar și cu o utilizare constantă și necesită o întreținere foarte mică. O canapea plină cu pene vă invită să vă așezați și să vă scufundați în ea. Naturale, luxose și confortabile, penele sunt o alegere bună. Penele oferă un aspect mai moale, mai puțin structurat decât spuma. Cu toate acestea, acel sentiment de scufundare are un preț, pernele vor avea nevoie de reumplere regulată pentru a-și păstra aspectul generos.

sursa foto: pixabay.com

Leagănele de interior, o parte importantă a copilăriei

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here