Cinci elemente casnice care fac casă bună împreună

0
Iulia Iuga-Dohmen
design, Iulia Iuga-Dohmen

Iulia Iuga-Dohmen a finalizat anul acesta încă un proiect rezidențial, un apartament cu stil destinat unei familii cu doi copii mici. Beneficiarii și-au dorit un interior cât mai primitor, natural, cu un design unic, dar în același timp și funcțional.

Apartamentul este situat într-un complex rezidențial nou din București și are 3 camere.

Cu o suprafață de 77 de metri pătrați, livingul este de tip open space ce comunică cu bucătăria, iar unul dintre dormitoare are baie proprie. Astfel, Iulia Iuga-Dohmen a creat un concept de design care include cele 5 elemente ale naturii: apă, foc, pământ, lemn, metal; elemente ce se regăsesc atât în culorile din interior, cât și în materialele și finisajele pereților și pardoselilor.

În living, tapetul pădure reprezintă punctul de atracție din zona de zi, mai exact centrul de interes al încăperii.
În living, tapetul pădure reprezintă punctul de atracție din zona de zi, mai exact centrul de interes al încăperii.

PALETA DE CULORI

Ca decor cromatic, Iulia a propus mici accente de auriu și albastru cobalt, care se pot vedea în finisajul lămpilor și al scaunelor. Insula desparte vizual zona de living de cea a bucătăriei. Ambele spații comunică prin paleta coloristică și prin design.

Dormitorul matrimonial are un design calm, seren, cu un tapet artistic ce ilustrează crengi de copaci stilizate. Paleta cromatică este naturală cu nuanțe de caramel, mocca, albastru marin și mici accente argintii, cum ar fi lămpile suspendate.

Vezi și Tapetul, mereu în tendințe. Avantaje, idei, sfaturi

DECOR

Liniile simple, arhitecturale ale mobilierului transformă acest apartament într-o locuință spațioasă, liberă, curată și ușor de întreținut.

Piesa de mobilier din dreapta patului e utilizată atât ca noptieră, cât și ca măsuță de machiaj. Dormitorul copiilor este cel care are baie proprie, fiind și cel mai mare din apartament. Paturile suprapuse oferă posibilitatea de a avea mai mult spațiu de joacă pe pardoseală.

Tapetul din cameră este unul vesel, cu frunze mari rose ce conferă personalitate acestei încăperi. Tapetul are aceeași tematică ca cel din baie, tot cu frunze colorate. Practic, ambele camere fac parte din aceeași poveste.

 

Iulia Iuga-Dohmen
arhitect, Iulia Iuga-Dohmen

Autor: Ion Diamandi

Articol apărut în Revista_CASOTECA

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here