Creșterea rapidă a părului: două ingrediente din bucătărie pentru rezultate în 10 zile

0

Există multiple factori care influențează viteza de creștere a părului. Printre aceștia se numără moștenirea genetică, alimentația, nivelul hormonal, stresul și diverse probleme de sănătate, toate putând încetini ritmul de creștere al părului. Cu toate acestea, există câteva metode și trucuri pe care le poți adopta pentru a stimula creșterea rapidă a părului.

Creșterea rapidă a părului: două ingrediente din bucătărie

Părul crește în medie un centimetru pe lună, dar viteza de creștere poate varia în funcție de factori precum sezonul și sănătatea scalpului.

Un remediu popular pentru accelerarea creșterii părului implică folosirea unui amestec de cafea și cuișoare. Cafeaua are antioxidanți care conferă strălucire și stimulează creșterea, în timp ce cuișoarele îmbunătățesc circulația sângelui la nivelul scalpului, accelerând ritmul de creștere.

Pentru a prepara tratamentul, fierbe 300 ml de apă și adaugă o lingură de cafea și o lingură de cuișoare. După ce amestecul a dat în clocot, lasă-l să se răcească, apoi aplică-l pe scalp și pe păr. Masează și lasă să acționeze timp de 30 de minute înainte de a clăti. Repetă acest tratament săptămânal pentru rezultate optime.

Descoperă și: Măști pentru părul gras. Tratamente simple și eficiente pe care le poți face acasă

Alte trucuri pentru a face părul să crească mai repede

Un alt ingredient benefic pentru creșterea părului este rozmarinul. Poți folosi ulei de rozmarin sau o infuzie cu această plantă, pe care să o aplici direct la rădăcina părului. Masează ușor scalpul și lasă să acționeze timp de aproximativ o oră înainte de a-ți spăla părul.

De asemenea, uleiul esențial de mentă este cunoscut pentru capacitatea sa de a stimula circulația și de a grăbi creșterea părului. Poți amesteca uleiul de mentă cu ulei de cocos pentru a-l dilua și pentru a reduce potențialul său iritant, apoi aplică-l la rădăcină.

Masajul scalpului este, de asemenea, util pentru îmbunătățirea circulației. Folosește o perie specială din silicon pentru a masa scalpul de fiecare dată când îți speli părul și în fiecare seară, pe părul uscat, înainte de culcare. Aceste tratamente simple pot contribui la sănătatea și creșterea părului.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here