Cu ce se curăță rujul de pe haine. Metote pentru a scăpa ușor de petele de ruj

0

Curățarea petelor de machiaj de pe haine poate fi uneori dificilă, dar există soluții simple care pot da rezultate uimitoare.

Încercând diverse metode, vei găsi cea mai potrivită pentru situația ta. Iată câteva trucuri obișnuite pentru îndepărtarea petelor de ruj de pe haine!

Cu ce se curăță rujul de pe haine

Există diverse metode pe care le poți încerca pentru a îndepărta petele de ruj de pe haine. Iată o listă cu cele mai cunoscute trucuri:

1.Detergent lichid de vase

Aplică puțin detergent lichid de vase direct pe pete și masează ușor cu degetele. Lasă să acționeze timp de câteva minute și apoi clătește cu apă caldă. Repetă, dacă este necesar.

2. Soluție de amoniac și apă

Amestecă o parte de amoniac cu două părți de apă. Înmoaie un burete curat în soluția obținută și tamponează ușor petele de ruj. Clătește bine cu apă rece după aceea.

3. Alcool izopropilic

Înmoaie o dischetă de bumbac în alcool izopropilic și tamponează ușor petele de ruj. Clătește cu apă rece după aceea.

4. Pasta de dinți non-gel

Aplică o cantitate mică de pastă de dinți non-gel direct pe pete și masează ușor. Lasă pasta să acționeze timp de câteva minute și apoi clătește cu apă rece.

5. Soluție de săpun și apă caldă

Amestecă puțin săpun lichid cu apă caldă și aplică soluția pe pete. Freacă ușor cu o perie moale sau cu mâinile și clătește bine cu apă.

Descoperă și: De ce să ștergi plantele din casa ta cu pensula de machiaj. Un truc banal pe care puțini îl știu

6. Bicarbonatul de sodiu eficient pentru îndepărtarea petelor de ruj de pe haine.

Cum se folosește:

  1. Formează o pastă: Începe prin a forma o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă într-un recipient mic până când obții o pastă consistentă.
  2. Aplică pe pete: Folosind o spatulă sau o linguriță, aplică pasta de bicarbonat de sodiu pe petele de ruj de pe haine. Asigură-te că acoperi complet petele cu pasta.
  3. Masează delicat: Masează ușor pasta în pete folosind vârful degetelor sau o perie moale. Asigură-te că pasta pătrunde în fibra țesăturii.
  4. Așteaptă: Lasă pasta să acționeze timp de cel puțin 15-20 de minute. În acest timp, bicarbonatul de sodiu va începe să absoarbă petele de ruj.
  5. Clătește: După ce a trecut timpul de așteptare, clătește bine zona cu apă rece. Dacă este necesar, repetă procesul până când pata dispare complet.
  6. Spală hainele: După ce ai îndepărtat petele de ruj, spală haina ca de obicei conform instrucțiunilor de pe etichetă.

Este important să testezi întotdeauna aceste soluții pe o zonă mică ascunsă a hainei înainte de a le aplica pe întreaga pată pentru a te asigura că nu vor provoca decolorarea sau alte daune.

De asemenea, citirea etichetei hainei pentru instrucțiuni de curățare recomandate este întotdeauna utilă.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here