Cu ce trebuie să îți clătești părul pentru ca părul tău să fie strălucitor, află care este amestecul ”magic”

3

Cine nu adoră să aibă un păr care radiază de strălucire? De regulă, femeile apelează la specialiști pentru diverse tratamente ale podoabei capilare, însă există și un remediu naturist pe care îl puteți încerca acasă. Pe vremuri, acest amestec era folosit des de către bunicile noastre pentru a avea un păr sănătos și mătăsos.

Masca de păr care îți face părul să strălucească

Dacă vreți să aveți un păr strălucitor, nu este nevoie să cumpărați șampoane sau măști scumpe din comerț. Tot ce trebuie să faceți este să preparați un amestec magic pe bază de oțet alb și lămâie. Oțetul este folosit la diverse preparate culinare, dar este utilizat și în tratamentele de înfrumusețare, în special pentru îngrijirea părului.

Studiile au arătat că acest ingredient banal din bucătărie are efecte benefice pentru păr. Așadar, pentru persoanele care se confruntă cu mătreață, mâncărimi la nivelul scalpului sau păr degradat, oțetul poate fi un remediu natural excelent pentru acest probleme ale podoabei capilare. Oțetul alb, în combinație cu lămâia, are puterea de a îndepărta rapid murdăria din păr, în timp ce degresează scalpul.

Descoperă și: Diferența dintre mască de păr și balsam de păr. Multe femei le încurcă, află acum poți face diferența

De ce aveți nevoie:

  • 1 litru de apă
  • 2 linguri oțet alb
  • 1 lingură suc de lămâie

Cum se prepară masca de păr cu oțet alb

Luati o sticlă goală și amestecați toate ingredientele bine de tot. Apoi clătiți părul cu acest amestec după șamponare. Este bine să aplicați pe tot părul pentru ca oțetul și lămâia să acționeze eficient.

La final clătiți părul și uscați-l ca deobicei. Rezultatul va fi un păr mai mătăsos și mai strălucitor. De asemenea, puteți înlocui oțetul alb cu oțet de mere. Acest amestec funcționează pe toate tipurile de păr: gras, uscat, proaspăt vopsit sau subțire.

Beneficiile oțetului pentru păr

  • Oțetul este folosit în gospodării și pe post de dezinfectant, în locul substanțele nocive de curățenie din comerț. Iar această proprietate îl face excelent pentru a reduce bacteriile și ciupercile care se pot dezvolta la nivelul scalpului, provocând probleme de sănătate așa cum sunt infecții sau mâncărimi ale pielii capului.
  • Conține vitaminele C și B, dar și alfa-hidroxiacid, care ajută la exfolierea scalpului și îndepărtarea celulelor moarte care pot sufoca foliculii de păr. Are și un efect antiinflamator, ceea ce ajută în tratarea mătreții.
  • Ajută la întărirea foliculilor de păr și previne căderea părului.

Sursa: ego.ro 

3 comentarii

  1. […] Cine nu adoră să aibă un păr care radiază de strălucire? De regulă, femeile apelează la specialiști pentru diverse tratamente ale podoabei capilare, însă există și un remediu naturist pe care îl puteți încerca acasă. Pe vremuri, acest amestec era folosit des de către bunicile… Cititi mai multe aici: Cu ce trebuie să îți clătești părul pentru ca părul tău să fie strălucitor, află care est… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here