Diferența dintre mască de păr și balsam de păr. Multe femei le încurcă, află acum poți face diferența

2

Produsele de păr par să aibă același scop, cel de a îmbunătății sănătatea și aspectul părului, dar ele sunt de fapt destul de diferite în ceea ce fac și cum ar trebui folosite.

Pentru a avea un păr sănătos și frumos, este important să incluzi în rutina ta, atât balsamul cât și masca de păr. Șamponul nu este singurul produs pe care ar trebui să-l folosești pentru a obține podoaba capilară pe care ți-o dorești.

Mască sau balsam de păr? Ce sunt și cum le folosim

Balsamul de păr este un produs pe care majoritatea dintre noi îl folosesc după șamponarea părului. Efectele sale principale sunt de a închide cuticulele părului, de a-l face mai ușor de descurcat și de a-i conferi un aspect strălucitor și neted.

Pe lângă hidratare, balsamul controlează electrizarea firului de păr și face părul mai ușor de gestionat, lăsându-l mai liber, strălucitor și, mai ales, mai ușor de descurcat și pieptănat. Este perfect pentru persoanele cu păr normal sau ușor deteriorat și poate fi folosit zilnic.

Pe de altă parte, masca de păr are o formulă mai concentrată și necesită mai mult timp pentru a-și face efectul. Aceasta oferă o hidratare profundă și hrănește intens părul, penetrând straturile sale pentru a repara daunele și a restabili aspectul sănătos. Măștile sunt recomandate în special persoanelor cu păr uscat, deteriorat sau tratat chimic.

Descoperă și: Trucul pe care trebuie să-l faci ca să scapi definitiv de excesul de sebum

Diferența dintre mască de păr și balsam de păr. Pentru ce se utilizează fiecare

Balsamul și masca sunt două produse diferite și, prin urmare, sunt aplicate în două moduri diferite. Pe de o parte, balsamul se aplică odată ce șamponul a fost clătit, pe părul umed și de la mijloc până la vârfuri.

Daca vrei un rezultat mai bun, aplică-l în direcția cuticulei părului. În plus, se clătește imediat, după ce l-ai aplicat. Balsamul se folosește cu regularitate la fiecare spălare a părului.

Nu toate măștile pentru păr sunt la fel, există măști pentru păr uscat, pentru păr gras, pentru păr vopsit, etc. Se aplică de la mijlocul lungimii părului până la vârfuri, dar aici intervine una dintre principalele diferențe, spre deosebire de balsam, măștile se vor lăsa să acționeze pe păr, un anumit interval de timp, conform instrucțiunilor produsului, abia după aceea se clătește părul cu apă caldă.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă utilizarea măștii de păr o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, în funcție de nevoile individuale ale părului.

În ce ordine se aplică aceste produsele

Într-adevăr, există o ordine corectă. Profesioniștii  aplică masca înainte de balsam, și nu după. Acest lucru se datorează faptului că șamponul deschide foliculii de păr, așa că dacă apoi aplicăm o mască, ingredientele sale hrănitoare, precum uleiul de argan, vor pătrunde în profunzimea firului de păr. După ce ai lăsat masca să stea timp de 3-20 de minute, clătește și apoi aplici balsamul de păr.

Sursa: ego.ro 

2 comentarii

  1. […] Produsele de păr par să aibă același scop, cel de a îmbunătății sănătatea și aspectul părului, dar ele sunt de fapt destul de diferite în ceea ce fac și cum ar trebui folosite. Pentru a avea un păr sănătos și frumos, este important să incluzi… Cititi mai multe aici: Diferența dintre mască de păr și balsam de păr. Multe femei le încurcă, află acum poți face… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here