Cultivă plante cu proprietăți vindecătoare, chiar la tine acasă

0

Plantele au multe proprietăți benefice pentru organismul uman, iar unele dintre ele se pretează la a fi cultivate acasă. Ele vor aduce un plus de culoare și vitalitate în casele noastre, iar proprietățile lor vindecătoare sunt miraculoase pentru sănătatea noastră.

 

Cele mai populare câteva plante, pe care le poți cultiva foarte ușor la tine acasă și care pot aduce un aport semnificativ la starea ta de bine, proprietățile lor fiind de necontestat sunt: mușețelul, menta, pătrunjelul, aloe vera și salvia.

Ca să le cultivi, trebuie să cumperi câteva ghivece, să le așezi într-un loc luminos și să le uzi din când în când, iar ele îți vor veni în ajutor atunci când vei avea de-a face cu dureri de cap, cu răceli sau cu răni superficiale, spre exemplu.

Dar, să le luăm e rând:

 

Mușețelul

Această plantă este adesea folosită pentru că ajută la relaxare, iar tu vei dormi mai bine, te ajută să scapi de stările de anxietate, dar și să ameliorezi afecțiunile cardiace

Să-l cultivi este destul de ușor, dacă știi cîteva lucruri și ții cont de ele: trebuie să îl plantezi pe timp de vară, într-o zonă ferită de razele soarelui, într-un sol nisipos, care să nu rețină apa.

Menta

Ceaiul de mentă are un efect calmant și ameliorează durerile de stomac, iar frunzele pot fi, de asemenea, folosite la ornatul prăjiturilor sau la cocktailuri.

Nici menta nu se cultivă greu. O poți planta într-un ghiveci de ceramică, de exemplu, indiferent de perioada anului. Specialiștii recomandă ca în ghiveci să pui pământ, turbă, eventual și îngrășământ, dar și un strat de pietriș pentru a preveni putrezirea rădăcinilor.

Asemenea mușețelului, nici menta nu este bine să fie expusă direct la razele soarelui.

Pătrunjelul

Pătrunjelul conține o cantitate foarte mare de vitamina C (chiar mai mult decât lămâia), acționează ca antioxidant pentru tractul urinar, protejează sistemul imunitar și este și bogat în fier. În plus, parfumul său este unul îmbietor și este foarte des folosit la prepararea mâncărurilor, datorită aromei sale. Această plantă ar trebui să fie la îndemâna oricui, fiind ideală pentru consumul zilnic.

În ceea ce privește cultivarea sa, specialiștii informează că pătrunjelul are nevoie de expunere la soare cel puțin cinci ore pe zi, după care poate fi mutat într-un spațiu mai umbros, iar în ghiveci, trebuie să adaugi pământ, mușchi și o bază de pietriș.

Aloe vera

Aloe vera nu este o plantă greu de cultivat și nici nu îți va cere prea multă atenție, doar că trebuie să așezi ghiveciul (de preferat de lut) într-un loc cu multă lumină, să o protejezi de frig și să o uzi din când în când.

Frunzele de aloe vera sunt bogate în apă, enzime și aminoacizi și secretă un gel care repară leziunile pielii.

În ghiveci, pe lângă pământ, trebuie să mai adaugi mușchi, precum și un strat de două degete de pietriș.

Salvia

Salvia se cultivă, la fel ca aloe vera, în ghivece de lut, iar sub pământ trebuie pus, neapărat, un strat de pietriș pentru scurgerea apei. Trebuie să știi că este o plantă căreia îi place soarele și

are proprietăți relaxante, este remediu pentru problemele digestive, reduce inflamațiile și ajută în combaterea durerilor de cap.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here