Suport pentru industria HORECA: în această perioadă inginerii ATREA proiectează gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pentru orice bucătărie profesională

1

Calitatea aerului este extrem de importantă într-o bucătărie profesională, atât pentru cei care lucrează acolo, dar și pentru igiena procesului de preparare a mâncării. Într-o bucătărie profesională există zeci de aparate de gătit care fac ca mediul să fie și greu de controlat, iar sistemele de ventilație obișnuite ajung să prea facă față. Dacă o bucătărie  nu este bine aerisită, căldura, grăsimea și fumul pot fi pericole pentru sănătatea personalului, dar și pentru calitatea mâncărurilor.

Producătorul ceh de sisteme de ventilație ATREA a conceput un sistem de ventilație cu recuperarea căldurii din bucătăriile profesionale care îndepărtează mirosurile alimentare, fumul, dar și excesul de căldură, furnizând aer proaspăt și curat din exterior. De asemenea, sistemul oferă un microclimat confortabil pentru personalul bucătăriei, dar și clienților restaurantului.

Puterea și capacitatea sistemului de ventilație în bucătăriile profesionale sunt calculate în funcție de echipamentele care se utilizează în bucătărie. Astfel, atunci când alegem să ne montăm un astfel de sistem trebuie să avem în vedere planul bucătăriei, linia de gătit cu tipul de aparate și capacitățile lor, dispunerea aparatelor, înălțimea până în plafon, precum și alte variable care țin de fiecare construcție în parte.

Chiar dacă este cel mai dificil moment pentru domeniul HoReCa, multe afaceri vor folosi această perioadă pentru a regândi business-urile sau pentru a face diverse upgrade-uri fie în restaurante, în unitățile de cazare sau în spațiile de gătit. Și asta deoarece se știe că succesul oricărui business HoReCA, dincolo de profesionalismul personalului, calitatea serviciilor ține și de atmosfera din incinte.

Cu un sistem de ventilație cu recuperare de căldură vom avea în permanență aer proaspăt în interior, fără miros de la mâncare, lipsă de oxigen sau senzație de umiditate ridicată. Spre exemplu, inginerii ATREA își oferă în această perioadă sprijinul tuturor celor care administrează restaurante și cantine, proiecându-le gratuit sistemele de ventilație cu recuperare de căldură, fără ca aceștia să fie obligați să implementeze sau să achizioneze astfel de aparate.

“Venim și noi în sprijinul industriei HoReCa așa cum putem. Spre exemplu, orice administrator de cantină, restaurant, hotel ne poate contacta în această perioadă pentru a-i realiza un proiect de ventilație cu recuperare de căldură. Noi realizăm o serie de simulări gratuite cu softurile și inginerii noștri, astfel încât administratorii sau proprietarii să știe ce au de făcut când vor reporni motoarele. Nu condiționăm proiectare de achiziția de aparate sau implementarea sistemelor de la noi, ci doar vrem să le oferim o mână ajutor celor care își pun problema să eficientizeze consumul de energie în restaurante și sunt preocupați de condițiile de muncă ale angajaților, dar și de ambianța pe care o oferă clienților în interior, chiar dacă pentru mulți aceste lucruri nu sunt prioritare în aceste momente. Ele vor deveni prioritare în perioada următoare, când fiecare va încerca să găsească soluții de eficientizare a consumului de resurse”, declară Dorin Salamac, director general ATREA România.

Iarna, cu căldura din bucătărie, încălzești restaurantul și ai aer proaspăt în același timp. Vara procesul va fi invers. Consumul general scade cu 30%

Un avantaj major al unui sistem de ventilație cu recuperare de căldură este că poate fi integrat cu sistemul de climatizare al restaurantului. Astfel, centrala cu recuperare de căldură care preia fluxurile de aer cald din bucătăria restaurantului, poate gestiona aceleași trasee de aer și pentru restul restaurantului, producând în permanență aer curat și o ambianță plăcută pentru clienții care iau masa. Randamentul unui astfel de sistem este ridicat, iar consumul de resurse pentru încălzire/răcire poate să scadă cu 30%.

Echipamentele de calitate și realizarea unui montaj fără greșeli ne poate asigura o bună funcționare atât a sistemului de ventilație cu recuperare de căldură, dar și a celorlalte aparate din bucătărie.

Printre echipamentele de ventilație cu recuperare de căldură cu care poate fi dotată o bucătărie profesională se numără hotele speciale sau plafoanele cu extracție.  Eficiența unui astfel de sistem depinde și de proiectarea lui, iar specialiștii ATREA sunt acum la treabă, gata să ajute cu soluțiile profesionale cele mai potrivite.

 

Citește și Atrea a implementat sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pentru clădirea de birouri Ana Tower

 

 

 

 

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here