Cum alegem materialele textile potrivite

2

În lumea designului se spune că perdelele şi draperiile dau amprenta finală a unei ambianţe, iar materialele textile sunt considerate chiar viitorul designului de interior.

Mai nou, pecialişstii de la showroomuri se deplasează la locaţia unde se face amenajarea şi oferă gratuit idei şi recomandări pentru designul de interior, astfel încât clienţii să găsească soluţiile cele mai potrivite.

Pentru a fi de succes, alegerea perdelelor,draperiilor şi materialelor textile potrivite trebuie să ţină seamă de mai multe criterii, în primul rând de stilul amenajării dar şi personalitatea locatarilor iar numai cineva experimentat, cum este un designer, poate oferi soluţiile corecte. Vestea bună este că există magazine cu showroomuri care oferă gratuit recomandări şi sfaturi prin specialişti care îndeplinesc astfel rolul designerului.

Este bine de ştiut că aducerea în context de perdele, draperii şi materiale textile este cea mai rapidă şi eficientă variantă de a schimba designul unei ăncăperi şi de a imprima un aer fresh, fără ca acest lucru să implice deranj şi cheltuieli mari.

Fereastra, inima locuinței

Perdeaua și draperia trebuie să innobileze fereastra, acest punct central al casei. Trebuie să pună în valoarea frumusețea spațiului și personalitatea membrilor familiei. La rândul său, este necesar ca perdeaua să se armonizeze cu tot: cu camera în sine, cu personalitatea proprietarului, dar și cu elementele din jur și cu lumina naturală a soarelui. Astfel, trebuie luat în calcul nu numai stilul amenajării ci şi alte elemente, ca mobilierul, tablourile şi corpurile de iluminat din preajma ferestrei, covorul, luminozitatea, poziţionarea încăperii faţă de punctele cardinale, etc. Așadar, alegerea perdelei este o întreagă filosofie, iar astfel puteţi face dintr-un simplu apartament un loc pe care să îl poți numi din tot sufletul ACASĂ. Trebuie să ştiţi că, având o perdea vaporoasă și o draperie din catifea antichizată se poate obține un super efect, acestea putând fi integrate ușor în diverse modele de design interior.

Ce ţesături se recomandă pentru 2019

Catifeaua antichizată, turcoaz (de exemplu, cea din colecția Valparaiso), este un material prețios care poate fi folosit atât pentru draperii și cuverturi, cât și pentru fețe de pernă.. Paturile și fotoliile Valparaiso (din magazinele Sophia) au deasemenea potențial de a fi piese de mobilier care să își păstreze farmecul și frumusețea mulți ani de acum încolo. Bine de ştiut: catifeaua antichizată nu se demodează, se reinventează.

În ceea ce priveşte perdelele, recomandarea este pentru cele plăcute la atingere și delicate în culoarea alb unt, care dau senzaţia unei plăcute  adieri de vânt, cum este perdeaua Georgette. De altfel, colecțiile de perdele Georgette și colecțiile de draperii din catifea sunt la ora actuală printre cele mai îndrăgite de români. Atât catifeaua, cât și perdelele din țesături mătăsoase sunt tipuri de materiale care se pot combina atât în decorul modern, cât și în decorul clasic.  Tendinţa actuală în designul de interior nu este spre un stil anume ci pentru  realizarea de combinaţii reuşite de diverse elemente, acestea luând naştere din materiale şi texture îndrăzneţe.

Foto din cadrul magazinelor Sophia

Citeşte şi Candelabrele, ultimul trend în materie de iluminat

2 comentarii

  1. […] În lumea designului se spune că perdelele şi draperiile dau amprenta finală a unei ambianţe, iar materialele textile sunt considerate chiar viitorul designului de interior. Mai nou, pecialişstii de la showroomuri se deplasează la locaţia unde se face amenajarea şi oferă gratuit idei şi recomandări… Cititi mai multe aici: Cum alegem materialele textile potrivite […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here