Cum alegi aparatul de aer condiţionat

0

Atunci când este ales corespunzător, aparatul de aer condiționat oferă o combinație optimă între confort sporit și eficiență maximă. CasoTeca îţi spune cum alegi aparatul de aer condiţionat.

Alegerea unităților de aer condiționat trebuie să se bazeze pe cele mai ridicate niveluri de inovație și calitate, dar totodată să respecte şi câteva reguli de bază, asigurând astfel un nivel ridicat de confort, eficiență energetică, fiabilitate și control pe tot parcursul anului, spun experiții Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial și european pe piața aparatelor de aer condiționat.

Care este dimensiunea corectă a aparatului de aer condiționat

Selectarea dimensiunii corecte a unui aparat de aer condiţionat depinde nu doar de mărimea şi numărului de camere dintr-o locuinţă, ci şi de orientarea ferestrelor, de expunerea la radiaţia solară, dar şi de alţi factori. Astfel, pentru a alege unitatea de aer condiţionat potrivită casei tale, apelează la sfaturile unui specialist.

Sistem split sau multi-split?

În funcţie de spaşiu, poţi opta pentru sisteme split, cu o unitate interioară şi una exterioară, dar şi sisteme multi-split, care conectează mai multe unităţi interioare la o singură unitate exterioară. În cazul sistemelor multi-split, toate unitățile interioare sunt controlate individual și nu necesită instalarea în același timp. În plus, această soluție permite utilizarea de modele și capacități diferite ale unităților interioare, oferind astfel avantaje de ordin estetic, dar și un consum de energie optimizat.

Cum alegi aparatul de aer condiţionat
Cum alegi aparatul de aer condiţionat

Performanţa energetică

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare este consumul efectiv de energie, care depinde de modul de utilizare a aparatului de aer condiţionar, dar şi de eficienţa modelului.

Spre exemplu, pentru o încăpere de dimensiuni medii, o unitate modernă consumă aproximativ 137 kWh de curent electric în timpul unui sezon tipic de răcire. Alege modele cu tehnologii noi care reduc factura la curent.

Funcţii inteligente 

Având în vedere faptul că achiziţia unui aparat de aer condiţionat este o investiţie pe termen lung, acesta trebuie să integreze tehnologii inteligente care determină un grad ridicat de confort. Unele aparate de aer condiţionat au funcţia „Ochi Inteligent”, care detectează momentul în care oamenii părăsesc camera şi  intră automat în modul de economisire a energiei. Mai există şi funcţia Online Controller, prin care este asigurat un control al aparatului de la distanţă. Astfel, poţi regla temperatura, debitul de aer şi modul de funcţionare al unităţii direct de pe telefon, oricând şi oriunde.

Cum alegi aparatul de aer condiţionat
Cum alegi aparatul de aer condiţionat

Montajul aparatului de aer condiţionat

Pentru a preveni diverse probleme ce pot duce la pierderi de freon sau zgomot accentuat, apelează la specialişti certificaţi în instalarea sistemelor ce conţin agenţi frigorifici. Aceştia pot fi recomandaţi de la magazinul de unde se face achiziţia sau pot fi gasiţi chiar pe site-ul producătorului.

Mentenanță regulată

Mai rebuie luată în calcul şi folosirea şi întreţinerea corectă a aparatului de aer condiţionat, pentru o durată lungă de viaţă a aparatelor. Se recomandă întreţinerea şi verificarea anuală, realizată de persoane autorizate.

Cum alegi aparatul de aer condiţionat
Cum alegi aparatul de aer condiţionat

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here