Stiluri de amenajare interioară adoptate pentru 2015

0

Sunt multe și variate stilurile de amenajare în 2015 și vin cu idei îndrăznețe pentru decorarea sau reamenajarea locuinței în tendințele acestui an. Stilul clasic, reciclarea creativă și versatilitatea în designul de mobilier și decorațiuni interioare reprezintă punctele forte alese de designerii de interior pentru acest an, însă și stilul mediteranean, tradițional, eclectic, african, retro și scandinav sunt stiluri importante în decorarea locuințelor.

Dar să vedem fiecare stil ales pentru 2015 ce presupune în mod concret pentru amenajarea unei case.

Stilul clasic luxos
Clasicul reintrepretat vine anul acesta cu elemente noi , forme mai soft și tonuri mai puternice. Stilul clasic luxos se remarcă prin culorile pământii, cum ar fi maro. Design-ul clasic este de obicei, dominat de sculptură și materiale lemnoase. Creați impresia de clasic prin aplicarea nuanței de brun. Dacă doriți o atmosferă clasică veselă a livingului, adăugați culori vii ca de exemplu o canapea de culoare portocaliu sau alte decorațiuni colorate.

Stilul mediteranean
Stilul mediteranean se caracterizează prin simplitate. Încăperile amenajate în acest stil sunt inspirate de elementele naturii. Câteva din elementele stilului mediteranean sunt reprezentate din pereți de piatră, accesorii din fier forjat și pardoseli din marmură. Piesele confortabile și uzate dau o notă de locuință călduroasă și primitoare. Materialele robuste care rezistă în timp sunt elemente definitorii ale stilului mediteranean.

Stilul tradițional
Stilul tradițional emană o stare de bine și bucurie. Mobilierul ales pentru stilul tradițional trebuie să fie din lemn masiv și va prezenta o combinație de linii drepte cu linii curbe care pot fi întrerupte pe alocuri de detalii sculptate. În ceea ce privește vopsirea pereților, cele mai indicate tonuri sunt cele neutre care au rolul de a contrasta cu mobilierul și pardoseala. Texturile folosite pentru astfel de spații sunt bogate și moi, menite să creeze un ambient primitor.

Stilul retro
Retro este corespunzător tuturor stilurilor din secolul al XX-lea, inclusiv al remarcabilului art deco din anii ’30 și fluorescentului și halucinogenului stil al anilor ‘ 60. În prezent, aceste perioade din trecut sunt din nou la modă. Nu este un model bine conturat, dar toată lumea îl recunoaște atunci când îl vede. Stilul retro, în momentul de față este de fapt unul modern, deci prin urmare ca să-l obții adaugă un plus de modernitate.

 

Stilul eclectic
Eclecticul este un trend definitoriu în 2015. Stilul eclectic presupune urmărirea câtorva linii clare, este cel care permite designerilor să combine piese aparținând diferitelor stiluri, dorind să obțină un rezultat spectaculos și cu personalitate. Elementele naturale combinate cu accente moderne creează piese de mobilier inedite. Eclecticul este stilul care permite alăturarea suvenirurilor tale din călătorii, perfect pentru a aduce laolaltă tot ceea ce iubești. Verdele atomic, galbenul lămâie, alături de nuanțe de gri și crem, sunt culorile predominante pentru un interior în stil eclectic.

Stilul african
Stilul de amenajare african este un stil exotic care se inspiră din arta tradițională africană. Culorile îndrăznețe, motivele decorative de forme neregulate și materialele naturale sunt elementele definitorii pentru acest design. Alte elemente predominante sunt accentele exotice și elementele naturale cu texturi puternice. Materialele folosite sunt ratanul, bambusul și pielea. Motivele decorative sunt date de animal print-urile caracteristice acestui stil.

Stilul scandinav
Stilul scandinav este caracterizat de accentele de epocă, culori pastelate luminoase, modele geometrice și flori, din lemn brut și strălucitor de cupru, mobilier rafinat, DIY … Venit din partea de nord a Europei, este un must have pentru orice tip de interior. Stilul scandinav decorează foarte frumos încăperile în nuanțe de alb sau nuanțe foarte deschise, având un decor original și colorat și mobilier din lemn. În concluzie, trăsăturile esențiale pentru acest stil sunt originalitatea, căldura și veselia.

 

Și anul acesta este la modă stilul industrial care presupune suprafețe aspre, nefinisate, cărămidă aparentă, beton amprentat, finisaje metalice, texturi dure. Puteți accentua aerul industrial în locuință dacă păstrați la vedere țevi sau conducte vopsite sau nu, sistemul de grinzi metalice sau conductele de aer condiționat.

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: homesdir.net, designma.fr, dodotravel.com, douxfoyer.fr, freshome.com, homedepot.ca

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here