Cum îţi amenajezi o piscină personalizată

0

Piscina este principala atracție pe timpul verii, de care ne bucurăm în confortul propriei curți, fie că vorbim de relaxare ori distracție. Însă înainte de a beneficia de avantajele acesteia, trebuie să avem în vedere pașii care trebuie parcurși pentru o utilizare în siguranță. Cumpărată sau construită ad-hoc, cu jacuzzi sau plasă de volei, interioară sau exterioară, iluminată, încălzită sau la temperatura exterioară? Din primăvară până în toamnă puteți să vă realizați o piscină personalizată.

Există două abordări foarte diferite în legătură cu felul în care puteţi avea o piscină. Cea mai comodă variantă este aceea de-a o comanda unui furnizor de astfel de echipamente. Sunt destule firme pe piaţă, cu oferte dintre cele mai tentante şi consultanţi, care vă vor lămuri ce piscină vi se potriveşte, vă vor recomanda diversele echipamente şi accesorii necesare și se vor ocupa de transport, montare şi punere în funcţiune. Dezavantajul este că nu veţi primi o piscină personalizată deoarece, deşi sunt multe modele disponibile, acestea sunt totuşi standardizate.

Dacă doriţi o piscină unicat, atunci trebuie să contactaţi un constructor autorizat şi cu sprijinul unui arhitect sau peisagist veţi armoniza cu siguranţă piscina cu grădina şi casa dvs. În plus, puteţi introduce elemente spectaculoase, care vor spori considerabil frumuseţea curţii şi, de ce nu?, valoarea proprietăţii. Un exemplu este piscina-cascadă, în care apa cade dintr-un bazin într-altul, ori piscina cu deversare.

O piscină interioară este cu mult mai scumpă decât una exterioară. Ea presupune construcţia unui spaţiu de dimensiunile unui living generos, încălzirea acestuia şi a apei din bazin, ventilarea şi dezumidificarea aerului etc. Dar este singurul fel în care puteţi înota de-a lungul întregului an.

Ca finisaje, bazinul se poate placa cu materiale dintre cele mai diverse. Mozaicul vitroceramic este unul dintre acestea, probabil cel mai răspândit. Pot fi imaginate nenumărate modele, pornind de la câmpul într-o singură culoare şi terminând cu combinaţii neaşteptate de culori, forme, linii. Se poate opta pentru un albastru mediteraneean, dar se pot imagina, la fel de bine, motive solare, zoomorfe, florale sau, pentru amatorii de scufundări, chiar peisaje subacvatice.

Se poate aplica cu uşurinţă pe suprafeţe curbe, datorită plăcuţelor de mici dimensiuni. Este rezistent la îngheţ, agenţi chimici şi razele UV. Impermeabilitatea, dacă lucrarea se execută corect, este totală.

Mai pot fi utilizate, ca materiale pentru finisaj, plăcuţele din cristal colorat. De asemenea, din ce în ce mai utilizată este membrana armată ce imită mozaicul (liner). Acesta se montează într-un timp rapid, prin mularea pe pereţii piscinei. Imitaţia este atât de reuşită, încât un ochi neavizat nu va deosebi un mozaic „autentic“ de un liner.

Bordura se realizează din aşa-numitele marje, confecţionate din piatră compozită sau beton, care se îmbină una cu alta, rezultând diverse modele.

Pe lângă articolele necesare acestei acțiuni, specialiştii sunt pregătiți cu recomandări avizate, dar și sfaturi personalizate pentru piscină în funcție de cerințele fiecăruia.

Printre accesoriile pentru piscină se află o varietate de ustensile precum: termometre de piscină, teste de analiză a apei, dozatoare de calciu, perii pentru diverse întrebuințări, dar și aspiratoare cu furtun sau diverse instalații de filtrare. De asemenea, ca accesorii pentru piscină oferă diverse modele de șezlonguri și umbrele de soare, care pot acoperi o gamă vastă de preferințe.

Citeşte şi Cum realizăm o piscină naturală

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here