Cum obţii o mobilă nouă din mobila veche

1

Dacă te-ai săturat de culorile mobilei tale sau vrei să aduci un aer nou mobilei vechi, cea mai bună idee este să o vopseşti. Fie că e vorba de mobilă laminată, fie de mobilă din lemn masiv, iată câteva idei despre cum să obţii o mobilă nouă din mobilă veche.

În cazul pieselor de mobilier laminat, indiferent de culoarea acestora, ai nevoie de grund. Şi asta pentru că orice încercare de a aplica vopseaua direct pe mobilă, nu va prinde, datorită aspectului lucios. Folosirea grundului, care aderă la suprafaţa laminată, va crea o suprfaţă pe care va putea fi aplicată vopseaua.

Găseşti grund la 0,75 l în magazinele de bricolaj la preţuri de la 16 lei. Pentru vopsit, poţi folosi o rolă sau un trafalet. Aplică apoi culoarea pe care o doreşti în două straturi, iar la final foloseşte lac de protecţie pentru lemn, pe care îl găseşti tot în magazinele de bricolaj, la un preţ similar cu cel al grundului. Pentru mânere, foloseşte un lac de broz. Preţul pentru 100 ml este de circa 2 lei, în funcţie de magazin. Vei obţine astfel o mobilă nouă pentru dormitor sau camera de zi. 

mobila

mobila3

mobila4

mobila5

Pentru a vopsi mobila veche din lemn masiv, trebuie mai întâi să o dai cu şmirghel pentru a îndepărta lacul. Dacă e nevoie, va trebui să chituieşti pe alocuri mobila veche, acolo unde sunt crăpături. Vei găsi chit pentru lemn tot în magazinele de bricolaj, la preţuri ce pornesc de la 5 lei. După ce ai pregătit suprafaţa, vopseşte mobila, iar la final aplică lacul de protecţie. În ambele cazuri, citeşte şi respectă instrucţiunile şi timpul de uscare a fiecărui produs în parte.

mobila6

mobila7

Dacă nu ai curaj să-ţi vopseşti mobila, atunci încearcă această idee prin care vei obţine o mobilă nouă dintr-una veche. Dacă ai mobilă albă, aplică dantelă pe sertarele unei comode şi foloseşte un spray color bronz argintiu. Un tub de 400 ml costă 22 de lei. Lasă să se usuce, iar apoi îndepărtează dantela. Vei obţine astfel un model de gen tapet pentru mobila nouă. Poţi folosi orice combinaţie de culori pe mobila veche. 

mobila10

mobila9

mobila8

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here