Sfaturi pentru tinerii care locuiesc în spații mici

0

Stai într-un apartament mic, te simți claustrat acasă și din cauza aceasta petreci mai mult timp prin oraș? Ei bine, cu puțin efort poți să transformi mica ta locuință într-un spațiu primitor în care să te retragi după o zi grea de muncă. Pentru acesta trebuie să-ți pui la treabă creativitatea și să ai în vedere câteva elemente-cheie: lumina, culorile și mobilierul.

 

 

Img_1- dupa alin 1

Alegerea culorilor cu care zugrăvim nu ar trebui să fie făcută în mod arbitrar. Culoarea dă tonul atmosferei care plutește în casă și astfel îți poate influența starea de spirit. O încăpere de mici dimensiuni poate crea o senzație de apăsare , dezordine și poate să nască o stare depresivă. Folosind albul ori nuanțele deschise și reci pentru a zugrăvi pereții, cum ar fi cele de albastru și verde deschis, o putem transforma într-un loc ce pare mai spațios și mai luminos.

Img_2- dupa alin 2

Alegerea inteligentă a mobilierului te poate ajuta în gestionarea eficientă a spațiului de care dispui. Lucrurile mărunte lăsate la vedere sunt inestetice și dau senzația de dezordine, ori când vii acasă îți dorești liniște și un loc propice pentru relaxare. Pentru a crea acest loc și a scăpa de bătăile de cap legate de spațiile insuficiente de depozitare îți vin în ajutor platformele înălțate. Ziua camera ta poate servi drept living ori birou, iar noaptea se transformă într-un dormitor confortabil. De asemenea, când îți alegi mobila optează pentru piese extensibile, cu spații de depozitare ori piese multifuncționale. De asemenea, dulapurile suspendate, înguste, în culori deschise pot fi o bună alegere pentru a-ți rezolva problema.

Img_3 Dupa al 3

Img_4 dupa alin 3

Img 5 dupa alin 3

Nu în ultimul rând, lumina are un rol major în modelarea spațiului. Dacă ai ferestre mari și bine luminate atunci lasă lumina să pătrundă, alege perdele deschise la culoare și din materiale vaporoase. În lipsa acestora folosește corpuri de iluminat cât mai discrete, cu un design simplu, fie plafoniere, fie veioze de mici dimensiuni, care să nu încarce prea mult spațiul. Plasează surse de lumină în toate colțurile camerei. Oglinzile sunt de folos în sporirea luminozității.

Img 6 dupa alin 4

Img 7 dupa alin 4

Surse foto: pinterest.com,  shdi.net, weburbanist.com, cubeworld.com, siteforeverything.com, tcslsoccer.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here