Cum poţi folosi albastru în amenajarea camerelor

0

Pregăteşte-te de primăvară şi fă câteva schimbări în casă! Specialiştii recomandă să folosim culoarea albastru pentru a aduce energie şi voie bună în întraga casă. Dacă nu eşti convins/ă, CasoTeca îţi prezintă cum poţi folosi albastru în amenajarea camerelor.

Albastru evocă sentimente de calm şi prospeţime, dar reprezintă şi forţă şi siguranţă. Gândeşte-te la cer sau la ocean.

O umbră de energie puternică, precum culoarea safirului, poate adăuga un plus de energie unei camere, în timp ce o nuanţă deschisă poate face un spaţiu să emane o energie liniştitoare. Nuanţele mai închise, precum bleumarin, oferă un strop de dramatism, în timp ce nuanţele pale pot face ca o încăpere să pară mai mare. Efectul depinde de tonul pe care îl foloseşti.

Din moment ce această culoare este asociată cu starea de calm, aceasta funcţionează bine dacă este folosită în baie, dormitor sau în bucătărie; practic în orice încăpere unde doreşti să te relaxezi. Diferitele nuanţe de albastru deschis pot fi folosite pentru tavan, pentru a imita cerul, dar şi pentru a face camera să pară mai mare.

Combinaţia dintre albastru şi verde este una clasică, şi mulţi consideră că aceasta aduce sentimentul de calm într-o încăpere. Alabastru mai poate fi combinat cu pereţi sau gresie galbenă pentru a face spaţiul să fie mai vesel.

Iată cum arată un dormitor ai cărui pereţi au fost vopsiţi cu un albastru deschis şi cum a fost completată paleta cromatică cu ajutorul unor perdele şi aşternuri de nuanţă similară.

albastru2

Dacă nu vrei să schimbi culoarea pereţilor în diferite nuanţe de albastru, atunci poţi opta pentru adăugarea unor accente de această culoare.

Spre exemplu, poţi opta pentru aşternuturi şi perne în nuanţe deschise, la fel ca în imaginea de mai jos.

albastru

Poţi foarte bine combina albastru cu roşu, din moment ce sunt culori primare. Aceasta e o strategie care cu siguranţă nu va da greş. Acest loc pentru luat masa a fost decorat cu ajutorul unui tablou vintage, care se completează cu faţa de masă albastră.

albastru3

Accente din această culoare au fost adăugate şi în această cameră. Draperiile albastre oferă intimitate fără a face camera să pară mai mică, în timp ce fotoliile cu dungi albe şi albastre adaugă dimensiune şi se află în contrast cu pereţii albi.

albastru4

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here