Cum poți îndepărta părul de animale din mașina de spălat și uscătorul de rufe

3

Rufele tale nu pot ieși curate dacă sunt în contact constant cu părul de animale. Oricât de mult îți iubești animalele de companie, uneori prietenii blănoși oferă mai mult decât dragoste și afecțiune. Lasă păr prin casă și pe îmbrăcăminte. Află cum poți îndepărta părul de animale din mașina de spălat și uscătorul de rufe.

Și, deși există modalități de a face față părului de animale, cumva, indiferent ce faci, unele ajung întotdeauna în mașina de spălat rufe sau în uscător.

Pentru ca hainele să fie curate, mașina de spălat și uscătorul rufe trebuie curățate constant. Iată cum să faci asta pentru ca electrocasnicele să-ți ofere rezultatele pe care ți le dorești, scrie lifehacker.com.

Cum poți îndepărta părul de animale din mașina de spălat

O pisica a supravietuit dupa o ora petrecuta in masina de spalat | Antena 1

Chiar și atunci când îți scuturi hainele și lenjeria înainte de a le pune la spălat, întotdeauna pare că părul de animale nu se curăță complet. Iată cum să faci față asta.

Curăță mașina

Înainte de orice altceva, încearcă să cureți mașina de spălat. Puteți face acest lucru punând 1/2 cană de oțet alb în tamburul gol. Mai apoi, trebuie doar să dai drumul unui ciclu complet de spălare. Când s-a terminat, șterge-l cu o cârpă curată, umedă, fără scame.

Pune-le mai întâi în uscător

O altă opțiune este să pui rufele în uscător înainte de a le spăla. Ideea este să slăbești părul animalului de companie de pe țesătură, astfel încât să ajungă în cutia de scame. Trebuie doar să dai o rotire de aproximativ 10 minute la o temperatură scăzută sau fără căldură.

Adăugarea unei cârpe curate, ușor umede, împreună cu un set de bile pentru uscător din lână, poate ajuta la îndepărtarea părului mai ușor.

Clătește hainele cu oțet

De ce e bine să folosești oțetul atunci când speli hainele - IMPACT.ro

Adaugă 1/2 cană de oțet alb în timpul ciclului de clătire atunci când speli haine despre care știi că sunt pline de păr de animale sau de scame. Acesta înmoaie țesătura, ceea ce poate ajuta la eliberarea firelor de păr.

Cum să îndepărtezi părul de animale din uscător

Chiar dacă iei măsuri pentru a scăpa de părul de animale din mașina de spălat, știi că, cumva, cel puțin o parte din acesta va ajunge în uscător. Iată câteva modalități care te vor ajuta să nu rămână pe haine.

Curăță-l

Din nou, cel mai bine este să începi cu un uscător curat. Pe lângă curățarea cutiei de scame după fiecare ciclu, șterge tamburul uscătorului cu o cârpă umedă, fără scame, pentru a scăpa de orice păr prins acolo.

Folosește foi pentru uscător

Foile pentru uscator abunda in aceste 7 toxine cancerigene – Trucuri pentru  evitarea expunerii la aceste chimicale periculoase | Sfatul Sanatos

Uscarea rufelor folosind foi pentru uscător poate face diferența, deoarece proprietățile lor antistatice ajută la adunarea părului de animale de pe material. Deși orice fel de foaie de uscător va funcționa, poți, de asemenea, să alegi să cumperi unele special create pentru îndepărtarea părului și a scamelor, care au de obicei același preț.

Folosește bile din lână pentru uscător

Set 6 bile lâna 100% organica pentru uscatorNu ai foi de uscător? Bilele reutilizabile pentru uscător, din lână sunt o alternativă excelentă, oferind aceeași putere de desfacere a părului ca și cele menționate anterior, doar că acestea nu au parfum. În plus, cresc fluxul de aer în uscător, ceea ce ajută și la îndepărtarea firelor de păr de pe haine.

3 comentarii

  1. […] Rufele tale nu pot ieși curate dacă sunt în contact constant cu părul de animale. Oricât de mult îți iubești animalele de companie, uneori prietenii blănoși oferă mai mult decât dragoste și afecțiune. Lasă păr prin casă și pe îmbrăcăminte. Află cum poți îndepărta părul… Cititi mai multe aici: Cum poți îndepărta părul de animale din mașina de spălat și uscătorul de rufe […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here