Portugalia a inaugurat cel mai lung pod pietonal suspendat din lume

0

Portugalia a inaugurat cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, iar locuitorii orașului aflat în apropiere speră că noua atracție turistică va contribui la refacerea industriei turismului, regiunea fiind grav afectată de pandemia de Covid-19, potrivit Mediafax.

Ascuns între munți, în interiorul Geoparcului Arouca, din patrimoniul UNESCO, podul de 516 metri lungime este suspendat la 175 de metri deasupra răului Paiva.

Cetățenilor din orașul apropiat, Arouca, li s-a permis inainte de ceremonia oficială de deschidere să traverseze podul, construit din metal și sticlă.

Hugo Xavier a fost prima persoană care a urcat pe pod. „Mi-a fost puțin frică, dar a meritat”, a spus Xavier, ușurat, după traversare. „A fost extraordinar, o experiență unică și plină de adrenalină”.

Structura, botezată „516 Arouca”, traversează defileul abrupt al râului Paiva, care este traversat în mai multe zone de 8 km de pasarele din lemn.

„Chiar dacă construcţia podului a fost finalizată la mai înainte, această inaugurare este importantă, deoarece ne permite să ne reluăm activitatea turistică”, a declarat pentru AFPTV primarul oraşului Arouca, Margarida Belem.

Arouca 516 bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deținut din 2017 de Podul Charles Kuonen de la Randa, în Alpii Elvețieni.

Vezi și Cum vor arhitecţii să transforme un pod în apartamente

Cele mai lungi poduri din lume

Podul Charles Kuonen

Podul Charles Kuonen este situat în apropiere de Randa, în Elveţia. Construcţia, inaugurată la 29 iulie 2017, a înlocuit un alt pod distrus de căderile de stânci.

Prin lungimea sa de 494 de metri, Podul Charles Kuonen devansează controversatul pod suspendat de sticlă inaugurat în 2016 în China, care are o lungime de numai 430 m.

Podul face parte din Europaweg, un traseu montan de două zile (31 de km) care străbate Alpii elveţieni, unind oraşele Grächen şi Zermatt (la o altitudine de 1600 – 2200 m).

Podul de sticlă din China

Avand 488 de metri, impresionanta structură depăşeşte cu mai bine 50 de metri precedentul record, stabilit tot de o construcţie din statul asiatic.

Noul pod leagă două stânci aflate într-o zonă turistică din nord-estul Chinei şi se află la 218 metri deasupra solului.

Puntea este făcută din 1.077 de panouri de sticlă transparentă, de 4 centimetri grosime, şi este susţinută de cabluri foarte rezistente.

Citește și Care sunt cele mai vechi locuri turistice de vizitat din lume

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here