Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie (II)

0

În urmă cu două zile ți-am prezentat prima parte a articolului cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie. Dacă atunci își povesteam ce aparate trebuie să alegi dacă ai o bucătărie modernă sau una tradițională, iată că în acest material CasoTeca îți prezintă când trebuie să alegi electrocasnicele albe, colorate sau cele încorporate.

Dacă ai ratat prima parte a articolului, îl poţi citi mai jos.

Cum să alegi electrocasnicele în funcţie de mobila de bucătărie (I)

Când alegi aparatele încorporabile

Electrocasnicele încorporabile sunt proiectate pentru uși personalizate, care se potrivesc dulapurilor din bucătărie și nu au propriul finisaj frontal. Acest lucru camuflează în esență aparatele. Acest lucru îți permite să potrivești chiar și ușa de la frigider cu restul corpurilor din bucătărie. Poți alege ca toate aparatele să fie încorporate sau doar unele dintre ele. Frigiderele sunt cea mai frecventă alegere atunci când vine vorba de camuflare, și asta pentru că sunt înalte, mari și domină vizual. Deşi acestă variantă este mai costisitoare decât un frigider în sine, rezolvă pe deplin multe dileme legate de designul bucătăriei. Iată cum.

9. Când bucătăria este super compactă. În bucătăriile foarte mici, uneori există foarte puțin spaţiu pentru dulapuri, iar mare parte din spaţiul bucătăriei este înghiţit de frigider, maşina de spălat, hotă sau chiar un cuptor cu microunde. Iar acest lucru va face bucătăria să pară aglomerată, în special dacă aparatele electrocasnice sunt grupate în acelaşi loc. Aparatele încorporabile te ajută în acest caz să creezi un aspect liniar, ceea ce face ca bucătăria să pară mai mare.

10. Când îţi place lemnul la nebunie. Dacă îţi place ca bucătăria să fie din lemn, atunci de ce să laşi aparatele să despartă această eleganță? Cu electrocasnicele încorporabile poţi păstra ascunse aceste facilitățile moderne și te puteți bucura de atmosfera naturală neîntreruptă.

11. Când aspectul bucătăriei este îndrăzneţ. Toate situaţiile în care poţi alege aparatele electrocasnice sunt prea banale pentru tine? Atunci o combinație dramatică de culori, cum ar fi verde cu roșu, nu are nevoie de aparate îndrăznețe care să se lupte pentru lumina reflectoarelor. Folosirea electrocasnicelor încorporabile va elimina un element vizual pentru a te ajuta să păstrezi aspectul îndrăzneţ de la un punct la altul.

Când alegi albul

Aparatele electrocasnice albe sunt mai puțin obișnuite în bucătăriile de designer, şi asta poate pentru că mulţi dintre noi am crescut cu un  frigiderul clasic alb în casă şi ni se pare banal. Cu toate acestea, există într-adevăr multe situații în care albul este subevaluat şi merită o mică atenție. Iată câteva dintre aceste situaţii.

12. Când dulapurile sunt în tonuri pale. Bucătăriile pot fi strălucitoare şi fără ca dulapurile să fie strict albe. Nuanţele neutre, puțin mai întunecate decât cele albe, dau o atmosferă primitoare. De reţinut: Pentru frigiderele albe, poţi observa cu ușurință diferența de textură între diferite modele. Pentru un aspect mai elegant, îţi recomandăm să alegi un frigider alb de calitate, cu o suprafață plană, ușor șters, decât cele cu o textură în relief, care pot prinde mai ușor murdăria.

13. Când tavanul este închis la culoare. Grinzile de lemn de pe tavan aduc farmec unei cabane, indiferent dacă bucătăria se află într-o fermă rustică sau o locuință urbană. Cu toate acestea, un plafon negru poate reduce din spaţiu, iar aparatele albe sunt cele potrivite în această situaţie. Această abordare este potrivită şi dacă bucătăria nu are ferestre sau dacă este puțin mai întunecată decât ţi-ai dori.

14. Când vrei să amesteci și să potriveşti. Sigur, o hotă aurie face o declarație, dar eşti dispus să alegi toate celelalte aparate cu aspect din alamă doar pentru a se potrivi? Atunci când aparatele încorporabile nu sunt o opţiune, încearcă aparatele albe care să se potrivească cu mobilierul alb şi lasă celelalte electrocasnice să facă o declaraţie.

15. Când ai blat de bucătărie alb. Dulapurile nu sunt singurele obiecte care trebuie să se potrivească cu aparatele electrocasnice. Atunci când blatul de bucătărie este alb, din marmură sau cuarț dur, atunci alege aparatele albe. Iată cum blatul se continuă vizual cu frigiderul alb, dar care se potriveşte şi cu dulapurile gri.

Când să alegi electrocasnice colorate

Până acum ţi-am prezentat aparatele care pot fi integrate în plata ta de culori din bucătărie, însă, uneori, aparatele pot defini de fapt paleta de culori. Dacă crezi că bucătăria ta are nevoie de o atingere specială, poate ar trebui să iei în considerare electrocasnice colorate. Iată câteva situații în care acestea s eintegrează perfect în bucătărie.

16. Când îţi place farmecul retro. Culorile pastelate și pardoseala de șah nu trebuie să rămână în trecut. Ele vor arăta mereu proaspete și distractive într-o bucătărie. Alege un frigider retro albastru, cu un decor clasic, un mobilier contemporan sau un amestec din ambele.

17. Când vrei să fii înaintea tendinţelor. Pentru mult timp, aparatele din oțel inoxidabil au fost în tendințe, dar unii experți sunt de părere că aparatele metalice, dar colorate, sunt următoarele care vor prinde la public. Acest finisaj este aproape la fel de neutru ca și clasicul inoxidabil argintiu, dar nuanțat la un negru de cărbune moale pentru mai multă dramă și o mai bună protecție împotriva murdăririi. Poţi alege în acest caz aparatele din inox negru.

18. Când bucătăria ta are nevoie de ceva special. Dacă ai dulapuri clasice, albe, unele electrocasnice de acelaşi fel, faianţă albă, s-ar putea să ai totuşi nevoie şi de puţină culoare. Un aragaz roşu sau un frigider albastru pot schimba atmosfera în bucătărie.

Sursa text şi foto: Houzz

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here