Cum să creezi o oază de relaxare în curtea casei cu muzică, apă şi intimitate!

1

Căldura verii ne duce cu gândul la insule exotice, cocktail-uri răcoritoare și petreceri pe plajă, dar pentru cei care nu au timp sau nu își permit să plece în vacanță anul acesta există opțiunea de a amenaja un “colț de rai” chiar în curtea propriei case. Oaza de relaxare privată conține elemente la îndemâna oricui și va deveni cu siguranță locul favorit în care vei dori să îți petreci vara.

Muzică

Atmosfera este totul, iar fără muzică nu te vei simți relaxat în adevăratul sens al cuvântului. Există numeroase tipuri de boxe pentru exterior din care poți alege, iar unele au design care imită elemente din natură și pot fi integrate ușor în peisaj. Un exemplu sunt boxele outdoor Tannoy SR601T, disponibile în trei versiuni cromatice, care au aspectul unor pietre. De asemenea, cei care nu pot sta departe de televizor au opțiunea de a aduce unul în propria curte. Acesta poate fi integrat într-un suport creat special și decorat după preferințe, ceea ce va aduce o notă de rafinament decorului.

Lumini

Iluminarea curții o va transforma într-un spațiu primitor, fie că folosești lumânări, globuri plutitoare pentru piscină, un candelabru sau beculețe discrete. Evită neoanele, corpurile pentru iluminat cu aspect prea încărcat sau care luminează excesiv, pentru că devin obositoare. De asemenea, poți introduce luminițe în baloane colorate pe care să le așezi apoi pe apă, dar dacă spațiul nu este potrivit pentru acest design, poți opta pentru lămpi solare simple.

curte2

Apă

Susurul apei este poate cel mai relaxant sunet, așa că nu ai vrea să îl omiți din decor. Dacă spațiul nu iti permite să amenajezi o piscină, alege o fântână cu design deosebit, fie sub forma unui perete de apă, fie ca element feng shui realizat din materiale naturale. Imagineză-ți o fântână care te transpune în peisajul liniștit al unei dimineți răcoroase în mijlocul naturii. Culorile calde ale cuprului patinat, lucrat manual, se îmbină cu susurul voios al picăturilor de apă care se scurg de pe o frunză pe altă și nu îți rămâne decât să te relaxezi…

Confort

Fie că preferi un hamac, un balansoar, scaune sau canapele, trebuie să stai confortabil oriunde te-ai așeza. Poți scoate în curte o parte din mobila din casă sau doar câteva accesorii (perne, masă, scaune, carpete) cu care să completezi decorul. Dacă ți-ai propus totuși să cumperi produse speciale pentru curte, îți recomandăm un fotoliu suspendat, cu copertină, care  combină funcțiile hamacului cu cele ale unui balansoar și se poate folosi la piscină, pe plajă sau în grădină.

Intimitate

Florile și copacii din curte trebuie plantați în așa fel încât să îți ofere intimitate. Nimic nu este mai plăcut decât să fii înconjurat de verdeața și de parfumul plantelor favorite când te relaxezi în compania unui cocktail răcoros.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: freshome.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here