Cum să cureți petele de cafea de pe covor, haine sau perete

1

Petele provocate de alimente sau băuturi ne pot da bătăi de cap, mai ales atunci când sunt în locuri greu de curățat. Sunt suficiente câteva secunde de neatenție pentru a păta covorul, canapeaua, peretele, tapițeria din mașină sau hainele cu cafea sau alte băuturi.

Din fericire, există câteva trucuri la îndemână pentru a elimina petele de cafea și pentru ca țesăturile să arate din nou ca noi.

Soluții pentru a curăța petele de cafea de pe covor

Atunci când vărsăm cafea, vin, sucuri sau orice lichid care pătează, cel mai bine este să încercăm să curățăm pata cât mai repede. Cu cât o lăsăm mai mult timp, cu atât lichidul respectiv se impregnează în țesătură, iar pata va fi mult mai greu de scos.

În cazul cafelei vărsate pe covor, poate fi o adevărată provocare să scăpăm de pată, mai ales dacă vorbim despre un covor alb sau bej.

Primul și cel mai important pas, dacă ai vărsat cafea pe covor, este să adaugi o cantitate mare de sare peste pată. Las-o câteva minute, cât să absoarbă cafeaua, după care toarnă puțină bere peste pată.

Oricât de ciudat ar suna, berea conține ingrediente care dizolvă eficient petele de cafea. În combinație cu sarea, berea va face o spumă.

Cum să cureți petele de cafea de pe covor

Curăță cu o cârpă curată, după care adaugă din nou bere și las-o să acționeze. Pentru a îndepărta complet pata, este posibil să fie nevoie să pui bere de câteva ori la rând. Dacă în continuare este vizibilă pata, poți încerca să o cureți cu detergent de vase.

Dizolvă câteva picături de detergent în apă caldă și, cu ajutorul unei cârpe sau cu o perie moale înmuiată în detergent, freacă pata de pe covor până când aceasta dispare.

Citește și: Ingredientul special pentru o aromă mai intensă. Ce trebuie să pui în cafea ca să iasă cremoasă

Cum cureți petele de cafea de pe perete

Detergentul de vase este util și în cazul suprafețelor pătate de cafea, cum ar fi peretele. Dacă ai vărsat din greșeală cafea pe perete, încearcă să o cureți cu buretele de vase umed și îmbibat în detergent, imediat după incident.

Oțetul este, de asemenea, eficient împotriva petelor de cafea de pe pereți. Amestecă o jumătate de pahar de oțet cu un pahar de apă, înmoaie o cârpă în amestec și șterge peretele în locul în care ai vărsat cafea.

În cazul cafelei vărsate pe haine, petele sunt mai ușor de scos. Înainte de a pune rufele în mașina de spălat, aplică puțin detergent de vase peste pată și spală cu apă călduță. Dacă este vorba despre haine albe, poți încerca și cu bicarbonat de sodiu și lămâie.

Fă o pastă din cele două ingrediente, adaug-o peste pete și freacă ușor, până când aceasta se estompează. Pune apoi hainele la spălat, la programul normal.

În cazul hainelor colorate, amestecul de bicarbonat și lămâie ar trebui evitat, pentru că decolorează țesătura.

Sursa: ego.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here