Trucuri decorative și soluții de depozitare pentru holuri mici și înguste

0

Holul este locul pe care, în mod normal, îl vezi prima oară când intri într-o casă, dar este și locul în care îți lași hainele, umbrelele, pantofii și multe alte lucruri. Un hol de mici dimensiuni îți poate crea probleme atunci când vrei să decorezi și să organizezi spațiul, mai ales când este și îngust. Însă nu te îngrijora, există soluții practice care te vor ajuta să ieși din încurcătură.

Trucuri decorative pentru mărirea vizuală a spațiului

În cazul în care locuința ta are un hol îngust și lung și vrei să-l faci să pară mai lat decât este în realitate, poți apela la culori. Ai nevoie să creezi iluzia spațiului acolo unde nu există demarcații, folosind aceeași culoare atât pentru pereți, cât și pentru tavan. Un exemplu elocvent în acest sens este un galben cald sau un ton ce aduce cu culoarea nisipului.

Dacă ai lambriuri pe pereți, acestea ar trebui să fie pictate mai degrabă în alb, decât într-o culoare închisă. Un truc de mărire vizuală a unui hol îngust este trasarea unor dungi orizontale colorate pe pereți sau cel puțin în partea inferioară a acestora. În magazinele de specialitate găsești tapet                                                     decorativ cu imprimeu în dungi care îți va simplifica misiunea.

Investește în materiale de calitate pentru pardoseală

Pentru a face spațiul mai atractiv, alege să plachezi pardoseală cu gresie, piatră naturală, dușumea sau parchet de calitate. Suprafața mică a holului ar trebui să-ți permită să investești în finisaje de calitate. Vorba ceea: puțin și bun. Totodată, ai grijă să montezi finisajul pentru pardoseală pe lățimea holului, contribuind astfel la crearea iluziei de spațiu.

Obiecte decorative alese inteligent

Nișele încastrate pot reprezenta o altă soluție pentru holurile înguste. În colțuri poți pune obiecte de artă care să fie ușor iluminate. Mai sunt de ajutor oglinzile sau tablourile de mari dimensiuni, atârnate pe pereții lungi ai holului. Ambele elemente vor atrage privirea și-ți vor deturna atenția de la capătul holului respectiv.

Utilizează eficient spațiul

În eventualitatea în care nu ai un hol foarte îngust, folosește spațiul pentru a încorpora o bibliotecă de mici dimensiuni. O altă soluție practică pentru depozitare o reprezintă dulapurile încorporate în ziduri – dressing-urile cu uși glisante, care se încadrează armonios într-un hol. Acestea pot fi realizate la comandă de un tâmplar priceput, în baza unor dimensiuni exacte.

Alege finisaje de bun gust

Un alt truc recomandat de designeri este placarea unui perete al holului cu finisaje deosebite, care sar în ochi: piatră naturală, tapet decorativ sau pur și simplu o zugrăveală în contrast cu restul pereților încăperii. Astfel, privirea îți va fi atât de atrasă de textura acestui perete încât vei observa cu greu dimensiunile înguste ale holului.

Artă pentru pereți

Un perete-galerie reprezintă oportunitatea perfectă de a-ți afișa toate fotografiile de familie pe care le adori sau chiar tablourile preferate. Singura limitare când vine vorba despre artă constă în faptul că trebuie să te asiguri că este destul de detaliată, în așa fel încât nimeni să nu fie nevoit să facă un pas în spate pentru a o admira. Un scaun sau o băncuță îngustă vor întări sentimentul de galerie de artă în holul tău.

Citește și DIY: Cum să îți faci rapid și ușor propriul bol din ciment, în stil industrial

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here