Cum să păstrați alimentele proaspete fără refrigerare

0

Soluția la problemele actuale cum ar fi deșeurile alimentare și utilizarea excesivă a energiei se poate afla într-o schimbare a modului de conservare a alimentelor. Alimentele își pot păstra mai bine aroma și își pot mentine prospetimea un timp indelungat daca nu sunt depozitate în frigider. Frigul nu este bun pentru toate produsele alimentare.

Dacă știm să păstrăm alimentele într-un mod corect, putem preveni putrezirea acestora și vom păstra aroma și nutrientii lor. O alternativă viabilă este utilizarea de obiecte cotidiene. Pentru a fi ținute însă în condiții optime avem nevoie de niște recipiente specifice fiecărui tip de aliment, obiecte care pot fi în același timp și decorative.

Astăzi, puteți învăța cum să păstrati alimentele fără refrigerare pentru a economisi bani și pentru a avea produse delicioase pe tot parcursul perioadei de stocare.

Păstrați cartofii împreună cu merele, cartofii vor ajuta merele să se mențină proaspete mai mult timp datorită gazelor de etilenă emise (amidon) de către aceștia. În plus designul permite deoarece cartofii se mențin mai bine în întuneric.

pastrare cartofi si mere

 

Păstrați legumele rădăcinoase în poziție verticală, la fel cum cresc acestea în mediul lor natural, le va ajuta să rămână proaspete mai mult timp.

pastrare radacinoase

 

Considerăm dovleceii, vinetele și castraveții legume, dar de fapt sunt fructe. Pe lângă accelerarea procesului de descompunere, aerul rece de la frigider le va face să piardă nutrienții și gustul. Acest suport are o tavă cu apă cu scopul de a reține apa și de a înlocui pierderea de lichid prin evaporare.

pastrare legume

 

Coaja oului este poros, ceea ce îl face să absoarbă mirosul din frigider. Borcanul de apă încorporat în acest suport servește pentru a verifica dacă ouăle sunt proaspete, ceea ce nu poate fi posibil dintr-o simplă privire. Dacă oul va pluti, este vechi.

pastrare oua

 

Orezul plasat sub capacul de plută al acestor borcane absoarbe umezeala, astfel condimentele sunt păstrate la loc uscat fără a se transforma în bulgări.

pastrare condimente

 

Există și o altă soluție de stocare și depozitare pentru unele alimente care este la fel de utilă dacă aveți spațiu mai mult de depozitare. Având acest spațiu de stocare, vă veți bucura de legume proaspete toată iarna.

stocare alimente

Această abordare mai ciudată ne face să ne întoarcem la cunoștințele tradiționale dar să rămânem în același timp conectați la tehnologia actuală și să realizam idei de design originale, utile pentru conservarea alimentelor și, de asemenea un mod ingenios de decorare.

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: almrsal, labioguiaana-white

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here