Cum se face un terariu

0

Nu îţi trebuie neapărat teren pentru a avea o grădină cu plante. Dacă stai la bloc, poţi avea o mică grădină într-un terariu. Indiferent de ce plante alegi să cultivi, acestea pot fi amenajate într-un simplu borcan sau într-un bol mare de sticlă sau orice alt recipient care îţi este la îndemână. CasoTeca îți spune cum se face un terariu.

Pe lângă recipient, mai ai nevoie de cărbune activ, al cărui rol este de a filtra apa şi de a păstra plantele fericite. Mai ai nevoie de pietricele, pământ de flori şi plante micuţe, cum sunt cactuşii. Opţional, pentru a adăuga un strop de magie terariului, poţi folosi şi mici decoraţiuni. Diferite recipiente găsești la magazinul Nobila Casa, la prețuri ce pornesc de la 25 de lei. Dar poți folosi orice recipient, precum cana unei cafetiere sau chiar un bec. Pentru un terariu mai mare, un bol pentru pești se potrivește de minune.

Pentru început, pune pe fundul vasului pietricele, utile pentru drenaj. Apoi pune un strat subțire de cărbune activ, care va păstra apa curată, iar peste acesta adaugă un strat de pământ, dar nu-l îndesa foarte tare în terariu. Cărbunele nu este necesar dacă folosești un vas deschis, însă este obligatoriu dacă vasul este unul închis.

Plantează apoi cactuşii sau plantele pe care le-ai ales şi pune pământ de jur-împrejur. Aranjează pământul uşor şi adaugă micile decoraţiuni. Pentru o pată de culoare, poți adăuga și nisip colorat peste sau sub stratul de pietre.

Dacă ai un vas mai mare pentru terariu, atunci poți planta de la trei până la cinci plante diferite. Când scoţi plantele din ghiveci, curăţă cu grijă rădăcinile și apoi plantează florile.

Vasul trebuie amplasat într-un loc luminos, dar nu în lumina directă a soarelui, iar plantele udate odată pe săptămână, dar fără a pune prea multă apă. Dacă pui prea mult apă, există riscul ca rădăcinile plantelor să putrezească.

Pentru decor poți folosi animale în miniatură, pitici, ciuperci, iar dacă ai un vas mare, poți include chiar și o căsuță.

ter

ter2

terrarium

ter3

ter4

ter7

ter14

ter18

ter8

ter19

ter9

ter22

ter16

ter6

ter23

ter26

ter21

ter20

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here