Lucruri vechi transformate în obiecte de decor pentru grădină

1

Lucrurile vechi pot primi o nouă întrebuințare în loc să le aruncăm pur și simplu. Cu ajutorul lucrurilor vechi putem meșteri decorațiuni ieftine și de efect pentru grădină. CasoTeca a strâns câteva idei pentru a vă ajuta să descoperiți noi moduri creative și inteligente de refolosire a lucrurilor vechi. Iată mai jos câteva lucruri vechi transformate în obiecte de decor pentru grădină.

O scară veche poate fi foarte ușor transformată într-un suport pentru flori, fără a mai fi nevoie să cheltuiți mulți bani pentru un suport nou. Puteți lăsa scara așa cum e, doar să o smirgheluiți puțin pentru a elimina eventualele așchii sau o vopsiți într-o culoare care să se potrivească cu verdele din grădină și florile din glastre.

 

 

gradina7

scara2

 

scara3

scara

Și dacă tot am ajuns la glastre, iată o idee simplă de pus în practică. Cu puțină meștereală, veți obține dintr-un vechi candelabru un suport pentru flori de toată frumusețea. Aveți nevoie de un candelabru, tot atâtea ghivece din plastic ca și numărul de brațe, vopsea pentru exterior, adeziv pentru a lipi ghivecele de brațele candelabrului și un cârlig pentru a agăța noul suport.

candelabru2

 

candelabru

Vechile biciclete prind și ele viață dacă le vopsiți și amenajați coșuri cu flori. Iată mai jos câteva idei care vor înfrumuseța grădina.

bicicleta

bicicleta2

bicicleta4

bicicleta3

Cu siguranță o să primiți laude pentru această idee. Folosiți o chiuvetă veche pe post de ghiveci și încadrați-o într-o ramă de lemn vopsită cu alb. Plantați flori de alyssum alb, iar cele câteva farfurii atent plasate vor spori iluzia unei spume de săpun.

gradina6

Asta da idee! Iată cum puteți avea și în grădină o bibliotecă cu autorii preferați. Tot ce vă trebuie, pe lângă vopsea de diferite culori, este o mână bună la desen și câteva cărămizi vechi. Puteți scrie pe o parte a cărămizilor titluri din autorii preferați și să le amplasați în grădină, fie doar de decor, fie în locul unui gărduleț de lemn.

gradina4

carti

O colivie veche poate fi reutilizată în grădină. Tot ce trebuie este să o vopsiți cu alb pentru a-i da un aer romantic și să înlocuiți canarul cu … diferite plante, fie cactuși, fie flori curgătoare.

gradina9

gradina10

colivie

colivie4

Dacă vă încurcă un cazan vechi, chiar dacă e ruginit, sau chiar câteva cutii de tablă sau găleți, le puteți folosi pe post de ghivece, care  vor da un aer vintage grădinii.

gradina2

gradina

gradina3

Piesele vechi de mobilier, precum micile dulapuri cu sertare sau cabinete pot fi recondiționate și vopsite, iar în sertare se pot planta flori.

dulap2

dulap

dulap3

 Sursa foto: Pinterest

 

un comentariu

  1. Daca toate mustele ar face miere ar muri multi de foame.La fel si cu acesti decoratori peisagisti.Bietele flori cat de chinuite stau acolo anghesuite si cata viata credeti ca vor avea?.Dar pentru o poza de reclama……………………………

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here