Cum vor arhitecţii să transforme un pod în apartamente

2

În încercarea de a salva decât să demoleze un pod cu semnificaţie istorică din Olanda, arhitecții unui birou de arhitectură din Delft au dezvăluit o schemă de reutilizare adaptivă a vechiului pod. Astfel, arhitecţii îşi propun transformarea podului într-o bază pentru locuințe neutre din punct de vedere energetic și un centru de conferințe. Citeşte mai departe cum vor arhitecţii să transforme un pod în apartamente.

Creată în colaborare cu Expericon, Hollandia Infra, Mammoet și IV-Group, această propunere inovatoare a fost rezultatul unui consorțiu care a încercat să redezvolte structura care se întinde deasupra râului Lek lângă Vianen. Chiar dacă planul nu a fost aprobat, echipa speră că desenele vor servi drept sursă de inspirație pentru proiecte de reutilizare adaptivă similare în alte locații.

Cum vor arhitecţii să transforme un pod în apartamente

Construit în 1936, podul arc peste râul Lek a fost odată unul dintre cei mai importanți conectori dintre părțile nordice și sudice ale Olandei. Începând cu anul 2004, însă, podul istoric a devenit depășit după finalizarea podurilor mai mari de la Jan Blanken. Arhitecţii şi-au reunit forţele în speranța de a reface și de a reutiliza podul pentru a evita costurilor de dezmembrare, dar şi înlăturarea construcţiei.

Planul presupunea transformarea rampelor podului în apartamente cu energie zero, care să aibe şi un pavilion de conferințe amplasat central. Proiectul ar folosi materiale eficiente și ușoare pentru noua construcţie. Multe suprafeţe vitrate ar fi fost de asemenea instalate pentru a profita de peisajele impresionante ale locului, dar şi pentru a aduce în interior o lumină naturală amplă. Patrimoniul industrial al podului ar fi fost sărbătorit prin arhitectura păstrată.

Sursa: Inhabitat 

 

2 comentarii

  1. […] În încercarea de a salva decât să demoleze un pod cu semnificaţie istorică din Olanda, arhitecții unui birou de arhitectură din Delft au dezvăluit o schemă de reutilizare adaptivă a vechiului pod. Astfel, arhitecţii îşi propun transformarea podului într-o bază pentru locuințe neutre din punct de… Cititi mai multe aici: Cum vor arhitecţii să transforme un pod în apartamente […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here