Vin musafirii pe neașteptate? Fă curățenie în baie în mai puțin de 15 minute

0

Este coșmarul absolut atunci când vine vorba de curățenie. Musafirii și-au anunțat apariția după ce au pornit deja spre tine, iar casa ta este vraiște. Mai mult, nu ai mai făcut curățenie în baie de cam multișor și știi sigur că fiecare dintre musafiri va ajunge eventual acolo și va avea timp să inspecteze felul în care încăperea arată. Nu este timp să intrăm în panică, însă. Este timpul să ne organizăm și să urmăm acești cinci pași simpli când vine vorba de curățenie (de ochii lumii) în baie:

1) Iei un sac de plastic…

… și îl atârni de clanța ușii. Nu e timp să inventariezi fiecare mărunțiș, tot ce pare nelalocul lui se ia și se pune în sac. Ai timp să sortezi ce pui la loc sau ce arunci după ce pleacă musafirii.

2) Tragi apa…

…iar apoi iei sticla cu soluție de clor și torni generos în closet. Iei apoi peria și freci bine pereții interiori. Acum lasă soluția să-și facă efectul timp de cinci minute, cât timp tu treci la alte sarcini.

3) Iei niște oțet alb…

…și umpli un pulverizator până la jumătate, turnând apoi apă până se umple. Pulverizează soluția pe prosoape de hârtie sau pe cârpe cu microfibre și apucă-te să freci toate urmele de pastă de dinți și de săpun de pe polițe, oglinzi, baterii, robinete. Dacă ai duș, șterge și ușile de sticlă ale măștii. Folosiți o cârpă nouă și aceeași soluție de apă cu oțet pentru zonele în care se adună murdăria – rezervorul closetului, marginile capacului de la closet.

4) Iei un prosop pentru mâini…

…și îl pui la vedere. Nu te mai obosi să scapi de prosoapele folosite. Este puțin probabil ca invitații să folosească prosoapele de pe suporturi, dacă au alternativa prosopului pentru mâini.

5) Problema părului…

…căzut pe podea este delicată, dar nu fără soluție. Ia un prosop de hârtie, umezește-l și șterge bine colțurile băii, unde praful și părul se strâng de obicei. Aruncă apoi prosopul în sacul de plastic atârnat de clanța ușii și nu uita să iei și sacul cu tine când ieși din încăpere. Musafirii n-au decât să apară. Nu te vei face de rușine în fața lor.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here