De la anul vom fi obligați să ne montăm centrale mai eficiente

1

Eficientizarea consumului și tehnologiile noi vor depăși stadiul dezideratului și vor fi mult mai prezente de la anul și pe piața centralelor termice. Reprezentanții producătorului german de centrale Viessmann consideră că de la anul acest sector de activitate se va schimba radical. „Din luna septembrie 2015 va intra în vigoare normativul european cu privire la eficiența energetică a echipamentelor de încălzire. Acest aspect va avea ca efect orientarea către cazanele în condensație cu randament ridicat, în detrimentul celor convenționale care acum încă domină autoritar piața din România. În aceste condiții sustenabilitatea devine un concept practic” spune Olimpiu Achim, director general al Viessmann.

Mai multe aici

Practic vom fi obligați să ne montăm centrale termice mai eficiente, cu un consum mai redus și randament mai mare. Acest fapt nu poate avea decât urmări pozitive asupra beneficiarilor, chiar dacă aceștia vor trebui să plătească un preț puțin mai mare pe centralele cu noua tehnologie. Cei de la Viessmann demonstrează faptul că acest cost suplimentar este amortizat în câțiva ani, prin faptul că facturile la gaze vor fi mult mai mici. În momentul de față  raportul vânzărilor este de 1 la 10, adică o centrală în condensație vândută la 10 clasice.

Vom avea etichete ca la frigidere

Etichetetarea centralelor termice marcarea gradului de eficiență energetică sunt o altă normă pozitivă introdusă recent în piață. Aceste informații, ca și în cazul aparaturii electrocasnice, îi ajută pe consumatori să aleagă o centrală termică în funcție de eficiența energetică. Practic, legislația și producătorii ne vor sprijini mai mult să alegem în cunoștință de cauză centralele termice.

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here