Lenticularis, oglinda care îți parfumează camera

1

Sasa Stucin și Nicholas Gardner, doi londonezi absolvenți ai ”Royal College of Art”, au creat o oglindă ovală care emană vapori parfumați, obturând parțial reflexia în timp ce parfumează camera.

Cei doi designeri au gândit proiectul Lenticularis ca pe un instrument cu triplă întrebuințare: oglindă funcțională, odorizant pentru cameră și obiect de artă în mișcare.

Oglinda este realizată din sticlă tăiată cu jet de apă și fixata pe suport acrilic cu orificii pentru aerisire. Aceasta a fost apoi montată pe un vas cu apă care conține atomizor ultrasonic și este cât se poate de interesantă și din punct de vedere estetic.

”Este o unealtă menită să emane o anumită aromă și să îmbogățească experiența olfactivă din cameră. Din punct de vedere vizual, vorbim de o pictură dinamică, în permanentă schimbare a formei dictată de mișcarea persoanelor din jur”, explică designerii proiectului.

Conceptul poate fi comparat cu alte încercări de a reproduce fenomene naturale, cum ar fi valurile din piscine, plajele artificiale cu nisip sau pârtiile de schi cu zăpadă artificială.

lenticularis2

”Am încercat să folosim aerul ca material și am căutat metode pentru a expune substanțe amorfe și intangibile. Oglinda e dotată cu atomizor de apă pentru a crea un nor intern. Este o replică a fenomenelor din natură, însă modelată sub forma unui obiect de mobilier creat cu gust”, mai spun designerii.

Experiență bazată pe miros

Norul acoperă parțial oglinda, ceea ce-i reduce din funcționalitate. Pentru creatorii Lenticularis, acest aspect nu este, însă, privit ca o problemă, dimpotrivă. ”Oglinda are un rol clar pe care noi încercăm să-l întrerupem și să-l înlocuim cu o nouă experiență bazată pe miros. Suprafața de oglindă devine un fel de ramă pentru norul mișcător. Asemenea unei flăcări, este fascinant și hipnotic”, adaugă cei doi.

Sasa Stucin și Nicholas Gardner își concentrează activitatea profesională în jurul designului, artei și fotografiei.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: dezeen.com

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here