Decorează-ți casa în 2015 cu cele mai în vogă culori

0
culori 2015

Culorile anului 2015 sunt inspirate din cele patru anotimpuri sugerând nuanțe pastelate și luminoase. Culoarea reprezentativă și dominantă în anul 2015 este marsala urmată de albastru marin, verde oliv (kaki) și roz pal; cu aceste culori se combină bine și gri neutru și nu în ultimul rând albul care persistă în timp și este de necontestat în ultimul deceniu.

Optați pentru nuanțe monocrome. Este momentul să folosiți nuanțe calde și luminoase. Acest concept de amestecuri monocromatice armonioase pot să difere de la o cameră la alta. E ceva pentru fiecare gust, de la combinații de culori pastelate la vopseaua luciasă pentru mobilier.

Marsala este culoarea care unifică toate elementele. Reprezintă culoarea anului 2015, o culoare neutră, naturală. Nuanță robustă, pământie de vin roșu de unde i se trage și numele, întruchipează bogăția unei mese împlinite iar originile sale pământii maro-roșiatice emană o naturalețe sofisticată. Este o culoare bogată și stilată în același timp.

Albastru marin va fi o culoare intens folosită în amenajări interioare și anul care vine. Este culoarea care se combină bine cu nuanțe de verde oliv, roz pal, gri neutru sau alb. Culoare veselă, relaxantă și elegantă, aceasta poate fi folosită într-un dormitor sau living ca culoare de mobilier în contrast cu albul pereților și al decorațiunilor.

Verdele oliv este desemnată culoarea internațională pentru pace. Și ea anul acesta este la modă. Verdele cald sau verdele vegetal este o culoare naturală. Provine dintr-o gamă diversifictă ca galben verzui, kaki sau verde de China; poate avea nuanțe mai închise sau mai deschise de culoare însă toate emană aceeași stare de bine. Vă veți simți bine într-o bucătărie decorată cu verde oliv în contrast cu maroul lemnului. Această culoare denotă în mod clar armonie și echilibru. Folosește verde cald pentru a obține în jurul tău senzația de primavară. Se poate folosi și în baie sau pe o verandă.

În anul 2015 se poartă și nuanțele de roz pal dar și gri neutru menit să îmbine celelate culori menționate anterior dar și albul care se pare că persistă mereu în timp.

Puteți deci decora casa cu, culori calde pentru un mediu primitor, apoi alegeți diferite nuanțe de lemn și bej pentru contrast sau puteți opta pentru un stil mai formalistic cu nuanțe de gri neutru. Și nu în ultimul rând puneți accent pe verde măsliniu pentru a avea o casă care să pară a fi înconjurată de verdeață. Toate aceste culori pot fi folosite prin intermeiul textilelor, decorațiunilor interioare, mobilierului sau prin vopsirea pereților.

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: decorfox.com, househunting.ca, interiorsbystudiom.com, manfellotto.it

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here