Decorul modern minimalist, soluția ideală pentru un apartament de două camere

0

Amenajarea unui apartament de două camere, cu o suprafață utilă de 60 de metri pătrați, din cartierul Greenfield Residence, a reprezentat o frumoasă și neobișnuită provocare pentru designerul Alexandra Pațanghel.

Client a fost chiar dezvoltatorul, care a dorit un model de apartament pe care să-l prezinte potențialilor cumpărători. Implementarea proiectului de design a fost făcută de Design Concept cu ajutorul produselor realizate integral în fabrica proprie.

Fiind vorba de un apartament de două camere, Alexandra Pațanghel a gândit amenajarea pentru a răspunde nevoilor și a fi pe placul unui cuplu de tineri. În acest sens, a mers pe ideea unui decor modern minimalist și a apelat la finisaje moderne de calitate.

Astfel, regăsim în amenajare linii drepte și fine, iar ca materiale mdf vopsit și pal, dar și tapițerii moi de tip catifea și voal, la modă în zilele noastre.

ap doua camere revista casoteca

DESIGN

În special pentru familiile de tineri, nevoile de depozitare sunt din ce în ce mai mari. Astfel, designerul a pus un accent deosebit pe spațiile de depozitare, iar, pentru a lăsa mai multă suprafață liberă în apartament, acestea au fost dezvoltate mai mult pe verticală. În bucătărie și dressing, dulapurile sunt până aproape de tavan.

La modă este și tendința eco, iar aceasta este foarte mult apreciată de către tineri. În plus, cartierul, așa cum arată și numele său, este îmbrățișat de pădure. Designerul a încercat să aducă pădurea în interiorul apartamentului, dar mergând în continuare pe ideea de a lăsa cât mai mult spațiu liber. În acest scop a utilizat o idee îndrăzneață, și anume a dispus plantele pe perete. Sunt de fapt suprafețe geometrice care seamănă cu mici peluzele de gazon plasate pe peretele din living.

Acestea nu numai că aduc prospețime prin verdele lor intens, dar și creează un frumos efect coloristic, fiind plasat pe peretele vopsit într-o nuanță de gri închis.

apartament doua camere

PALETA DE CULORI

Jocul de culori are un rol deosebit în ambientarea și designul apartamentului. Sunt folosite tonuri calde de pământ (draperiile) cu accente de albastru (canapeaua și taburetul) și roz prăfuit (scaunele tapițate, blatul mesei de dining).

Tonuri de albastru se regăsesc în tabloul de dimensiuni mari și la covor. Așa cum a fost arătat, peretele gri închis și plantele cu un verde puternic asigură o dinamică specială în living. În schimb, holul vopsit în roz pal și ambientat cu
oglindă adaugă o notă de romantism și optimism.

În dormitor, paleta de culori de pământ asigură o stare de calm, întărită de albastrul liniștit al peretelui pe care se sprijină tăblia patului.

Alexandra Pațanghel,
Alexandra Pațanghel,

Articol apărut în Revista_CASOTECA #5

Scris de Ion Diamandi

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here