Diana Buga, designerul care crează cu lumină

2

Primii pași spre antreprenoriat i-a făcut în timpul facultății. Studentă la Universitatea de Artă și Design, a avut la îndemână multe materiale cu care a trebuit să experimenteze. Atunci a început să-și pună în practică ideile și și-a dat seama că face exact ceea ce îi place. După un timp, acea pasiune creatoare a ghidat-o, ușor-ușor, pe drumul antreprenoriatului.

Astăzi, Diana Buga este unul dintre cei mai cunos- cuți designeri de corpuri de iluminat handmade din România. Creațiile ei sunt la mare căutare printre ar- hitecții și designerii de interior care vor ca munca lor să fie pusă în valoare prin folosirea inspirată a luminii și completată prin integrarea unor adevărate opere de artă.

Nu de alta dar lămpile suspendate, lămpile de bi- rou și lampadare create de Diana Buga sunt cu mult mai mult decât simple corpuri de iluminat: s-a pus în ele suflet, muncă și talent. Fiecare lampă spune o po- veste, iar prin lumină și culoare înnobilează și dă viață oricărui spațiu.

„Totul s-a născut din pasiune și dragoste. Nu am avut o strategie clară pentru ce am construit, lucrurile în viață apar uneori spontan și îmi place să le văd ca pe o provocare sau oportunitate și să le abordez în parte, pas cu pas. De aceea, mă axez pe prezent și sunt atentă la tot ce îmi oferă viața”, explică Diana Buga cum a reușit să ajungă unul dintre cei mai apreciați designer români de lămpi.

Bineînțeles, a fost vorba și de noroc, parcursul ei profesional fiind, așa cum singură recunoaște, „o aven- tură în care am intrat ușor naivă, care m-a conturat și m-a învățat pas cu pas tot procesul de bază în ceea ce privește lumea antreprenorială”.

Citește și: Cum trebuie amenajată camera copilului – Sfatul specialistului: Designer Irina Constantin

„Nici acum nu știu dacă am reușit să fac totul cum scrie în cărți, sau să înțeleg toate domeniile de care am nevoie, dar știu că mereu am ales sa trec totul prin propriile filtre și să acționez în funcție de ce se potrivește cel mai bine pentru povestea mea”, surprinde Diana Buga o imagine luminoasă a reușitei sale în lumea businessului.

A ajuns aici și deoarece a intrat pe o nișă prea puțin exploata- tă. „Cred că marea diferențiere se face în momentul în care spui că produsele tale sunt create manual, în Ro- mânia. Mai ales când am conturat eu această afacere, nu erau tare mulți creatori de produse locale, mai ales de corpuri de iluminat”, mai spune designerul.

Totuși, în esență, tot ceea ce a construit Diana Buga se sprijină pe o fundație extrem de solidă: imaginate cu mult bun gust și atenție la detalii, corpurile de iluminat create de ea sunt pe placul iubitorilor de artă și de frumos.

„Consider lumina foarte importantă într-un spațiu, deoarece are un rol puternic de a influența percepția asupra spațiului și capacitatea de a modifica dispoziția unei persoane. Am ales să mă joc cu spațiul și lumina, să descopăr noi forme de exprimare și metode de a da spațiului un aer unic și o personalitate puternică. Cât despre lumina ambientală și jocul de umbre rezultate la întâlnirea luminii cu materialele și forma lămpilor, este ceva ce m-a fascinat mereu și fac parte din toată povestea mea”, încheie designerul.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here