Stilul contemporan, perfect pentru decorarea unui apartament spațios

0

Cu toții avem nevoie de un loc pe care să îl numim „acasă” și la care să ne întoarcem, mai ales la finalul unei zile solicitante. Un asemenea loc și-au dorit și clienții Flaviei Irimescu în momentul în care au apelat la ajutorul ei pentru reamenajarea unui apartament achiziționat într-un complex amplasat în partea de nord a Bucureștiului.

După prima vizită la locație, designerul și beneficiarii au stabilit crearea unei zone unice pentru bucătărie, dining și living. Demolând peretele care inițial separa bucătăria de living s-a putut obține un spațiu comun, unitar care deservește activităților de zi cu zi ale familiei. Masa de dining face legătura între bucătărie și living, iar poziția ei este semnalizată prin prezența celor trei lustre fixate deasupra blatului.

Bucătăria desfășurată pe un perete ce depășește patru metri lungime, beneficiază și de o cămară spațioasă, care pe lângă rolul de depozitare îndeplinește și funcția de spălătorie. Tot în bucătărie a fost gândit un spațiu pentru prepararea micului dejun, micile electrocasnice folosite dimineața (espressor, prăjitor de pâine etc.) fiind amplasate în această zonă.

În living, crearea unui punct de interes a pornit de la ideea amplasării unui șemineu electric pe același perete cu zona media. Paleta cromatică este una neutră, singura piesă care se distinge datorită culorii este canapeaua. Prezența unei nișe în living a făcut posibilă crearea unei zone de bar, dar și de depozitare, în special pentru numărul mare de cărți pe care familia îl deține.

Citește și: 4 metode de a obține mai mult spațiu într-un apartament mai mic

Apartamentul beneficiază de multă lumină naturală, iar acest aspect în combinație cu pereții albi, ușile albe și un parchet într-o nuanță neutră cu tentă de gri, amplifică senzația de luminozitate și spațialitate. Inițial apartamentul avea trei băi, la una dintre ele s-a renunțat pentru a se face un dressing.

Zona destinată odihnei este separată de restul apartamentului printr-o ușă care permite accesul într-un hol lung de aproape șase metri. În această parte a locuinței sunt două dormitoare, două băi și un dressing încăpător. În afară de soluțiile estetice, Flavia Irimescu a căutat să bifeze și aspectele practice, mai exact să creeze spații pentru de- pozitare în cât mai multe zone ale locuinței, dar fără a încărca vizual spațiul.

Dormitorul matrimonial are un aer roman- tic, exprimat prin forma pieselor de mobilier, a accesoriilor selectate cât și a nuanțelor calde alese. Apartamentul mai are un dormitor în care s-a dorit o canapea extensibilă, un birou și un șifonier generos, fiind folosit ocazional de fiica familiei, care este studentă.

Flavia Irimescu, designer

 

În urma unei investiții de peste 20.000 de euro, după un plan de amenajare minuțios gândit și după câteva luni de stres cu echipe de muncitori în casă sau plasarea comenzilor către furnizori, familia s-a mutat în noua locuință pregătită pentru noi amintiri și momente speciale.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here