Efectul antichizat al unei oglinzi

0

Ramele deosebite nu sunt singura modalitate pentru a accentua rolul unei oglinzi în amenajarea unei locuințe. Prin crearea unui efect antichizat al suprafeței oglinzii, aceasta capătă un aspect care impune stil și valoare spațiului în care este expusă.

Pentru iubitorii de Do-It-Yourself, efectul antichizat al suprafeței unei oglinzi se poate obține fără a fi necesar să apelezi la profesioniști. Ai nevoie de puțin timp liber și o serie de materiale: oglinda, acid clorhidric (muriatic), decapant pentru vopsea, spray auriu/argintiu cu aspect de antichizare, un șpaclu din material plastic, prosoape de bucătărie, cârpe din bumbac, o sticlă de plastic cu pulverizator, mască, ochelari de protecție și mănuși rezistente la substanțe chimice. Este recomandat ca acest proiect să se realizeze în aer liber sau în spațiu bine ventilat.

ETAPE DE LUCRU

După ce acoperi suprafața pe care urmează să lucrezi, așezi oglinda cu fața în jos și aplici un strat gros de decapant pentru vopsea. Faza următoare constă în îndepărtarea decapantului cu ajutorul șpaclului din plastic și curățarea cu grijă a suprafeței cu ajutorul unei cârpe umede și ulterior a uneia uscate. Acidul clorhidric se toarnă în sticla de plastic și se stropește la întâmplare în câteva zone de pe spatele oglinzii, de preferat la margini.

În maximum un minut, stratul reflectant de pe spatele oglinzii va lăsa la vedere suprafața transparentă a sticlei. În acest moment este nevoie de prosoapele de bucătărie pentru a opri procesul de antichizare. Ulterior, se pulverizează spray cu efect de antichizare pe toată suprafața aflată pe spatele oglinzii.

 

 

 

 

 

Citește și Lenticularis, oglinda care îți parfumează camera

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here