URSA România, afaceri de 4 milioane euro la 9 luni din vata de sticla

1

URSA România a avut în primele 9 luni o evoluţie similară cu cea înregistrată anul trecut, totalizând o cifră de afaceri de 4 milioane de euro. “Pe zona izolației din vată minerală de sticlă piața a scăzut cu 3-4% față de anul trecut, iar estimările făcute de noi în septembrie arată că e încă în scădere” a menționat Sorin Pană, director comercial URSA România.

Piaţa de izolaţii a crescut în prima parte a anului curent, urmată de o scădere drastică după primele 3 luni. “În prima parte a lui 2014 s-a văzut o creștere de două cifre, dar a venit un aprilie foarte slab. Una din explicaţiile plauzibile este că revânzătorii merg exclusiv pe achiziţionarea de vată în promoţii, când îşi fac stocuri, iar vânzarea se face pe aceleaşi criterii”, a mai spus Sorin Pană.

Compania URSA şi alţi competitori din domeniu deţin în portofoliu produse specifice pentru toate tipurile de aplicații; cu toate acestea însă, din experiența și statisticile vânzărilor rezultă că se foloseşte același tip de material de izolație pentru orice aplicație și anume, “cea mai ieftină soluţie existentă”.

Pe principiul “merge și așa”, constructorul alege deseori produse neconforme pentru izolarea pereților sau a acoperișurilor. “Din experienţa noastră și din păcate pentru consumatorul final, constructorul alege deseori produse neconforme pentru izolarea pereților sau a acoperișurilor, doar pe criteriul preţ. ” a afirmat Sorin Pană.

Conform studiilor de piață realizate de Ursa, rezultă că doar 1-2 procente din beneficiarii finali sunt interesați de ce tip de vată minerală cumpără, care este grosimea izolației și care este calitatea produsului folosit.

Izolatie casa
Izolatie casa

 

Pentru 150 mp de acoperiș prețul mediu pentru o izolație cu vată de sticlă de calitate premium, cu grosimea de 30 cm, este de aproximativ 4000 RON. Pentru un material de calitate basic cu aceeași grosime, pentru aceeași suprafață, prețul poate ajunge la circa 3000 RON.

Parte a grupului internațional URALITA, URSA România este subsidiara companiei internaționale cu același nume. Prezentă pe piața autohtonă cu produsele sale de 20 de ani, URSA România S.R.L. activează pe piață din anul 2003, comercializând două branduri de vată minerală URSA Glasswool și vată minerală URSA Terra, fabricate în Slovenia.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here