Floarea schelet, o plantă magician

1

Floarea schelet (Diphylleia grayi) este o plantă perenă, erbecee, originară din Asia. Se ȋntȃlnește pe pantele ȋmpădurite ale munţilor din China și Japonia. Este cunoscută și sub numele de floarea cameleon datorită faptului că atunci cȃnd plouă, petalele sale, din alb lăptos, devin aproape transparente, rămȃnȃndu-le vizibile numai nervurile. Picăturile de apă așezate pe petale, dau aspectul unei sculpturi ȋn gheaţă.

După ce ploaia se oprește, culoarea florilor revine. Acest fenomen apare deoarece petalele sunt foarte subţiri.

Perioada de ȋnflorire are loc din iunie pȃnă ȋn la finalul lui iulie.

Din septembrie, ȋncep să se formeze bucheţele de fructe lucioase, cu o culoare puternică, albastru cobalt.

Frunzele mari, ȋncreţite, cu aspect de umbrelă, acoperă bine solul fiind folositoare ȋn grădinile umbrite de coroanele unor arbori bătrȃni.

Planta are o creștere lentă, ȋnflorind abia ȋn al treilea an de viaţă, dar trăiește mult timp.

Vezi și: Crinul fermecat, o planta care iubeste ploaia

Floarea schelet-ȋngrijire

Floarea schelet preferă soluri bogate ȋn substanţe nutritive, umede, dar bine drenate, nisipoase sau argiloase, cu pH neutru sau acid. Ȋn ceea ce privește lumina, aceasta trebuie să fie slabă.

Nu este o plantă rezistentă la temperaturi ridicate, dezvoltȃndu-se bine ȋn zone răcoroase, umede. Dacă iernile sunt geroase, rădăcina poate fi protejată prin acoperirea solului cu mulci.

Practic, trebuie reproduse cȃt mai fidel, condiţiile pe care le are ȋn habitatul natural.

Se ȋnmulţește prin seminţe, semănate direct ȋn grădină, toamna, dar de multe ori acestea nu germinează așa ȋncȃt se recomandă cumpărarea unor plante adulte de la furnizorii specializaţi pe specii dificile.

După veștejirea frunzelor, acestea trebuie ȋndepărtate pentru a permite dezvoltarea celor noi. Ele se pot folosi pentru ȋmbogăţirea solului.

Plantele crescute ȋn ghivece, trebuie expuse frigului ȋn lunile de iarnă pentru a-și putea realiza ciclul natural de dezvoltare.

Dacă se observă că floarea schelet nu ȋnflorește, atunci trebuie verificate două aspecte: cantitatea de apă la care are acces și nivelul de nutrienţi din sol.

Sursa foto: https://i.redd.it

un comentariu

  1. […] Floarea schelet (Diphylleia grayi) este o plantă perenă, erbecee, originară din Asia. Se ȋntȃlnește pe pantele ȋmpădurite ale munţilor din China și Japonia. Este cunoscută și sub numele de floarea cameleon datorită faptului că atunci cȃnd plouă, petalele sale, din alb lăptos, devin aproape transparente, rămȃnȃndu-le… Cititi mai multe aici: Floarea schelet, o plantă magician […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here