Floppa, animal real sau personaj din jocuri video?

1

Cei care au copii sau lucrează cu ei, au auzit cu siguranṭă de Floppa, un animal misterios. Puṣtii se entuziasmează când îi aud numele, iar adulṭii ridică din sprâncene, miraṭi.

Floppa este o memă cu numeroṣi fani. Reprezintă un caracal născut în Ucraina ṣi crescut în prezent, de o familie din Rusia.

Mema reprezintă o imagine, un text sau un video care circulă rapid pe reṭelele de socializare, amuzându-i pe cei care o urmăresc.

Floppa sau Gosha, cum mai este cunoscut, locuieṣte într-un apartament pe care il împarte cu o pisică pe nume Justin.

Stăpânii lor postează frecvent filmuleṭe astfel încât fanii ṣtiu că animalul preferă să fie hrănit cu ṣoricei ṣi creveṭi ṣi că s-a născut în decembrie 2017.

Capibara, animalul despre care vorbesc o gramada de copii

Ce este un caracal?

Caracalul este o felină originară din Africa, Orientul Mijlociu ṣi Asia Centrală. Ajunge la 40-50 cm înălṭime ṣi 8-19 kg greutate.

Se poate recunoaṣte uṣor după ciufii negri de la urechi care au o lungime de 5 cm, blana roṣcată pe spate ṣi gălbuie pe abdomen ṣi picioarele lungi, mai lungi decât ale unui râs.

Este nocturn, trăieṣte în perechi sau este solitar. Ajunge la maturitate sexuală la vârsta de 1 an. Se hrăneṣte cu rozătoare ṣi păsări pe care le prinde din zbor fiind capabil să sară până la 3m înălṭime.

În captivitate poate trăi până la 16 ani.

Numele speciei a fost ales de Georges Buffon, naturalist francez care a trăit în secolul XVIII. Acesta a preluat denumirea din limba turcă, „kara-kulak”-urechi negre.

Floppa apare ṣi pe o cunoscută platforma de jocuri, Roblox, unde este reprezentat de un cub cu imaginea sa, cub care le oferă jucătorilor posibilitatea de a câṣtiga resurse.

Popularitatea lui a dus la apariṭia a numeroase produse care îi folosesc imaginea, de la jucării, la haine ṣi căni imprimate.

Caracal-conservare

Caracalul nu este declarat specie ameninţată cu dispariţia de IUCN, dar se află ȋn Anexa I CITES -Convenţia privind Comerţul cu Specii Periclitate de Fauna și Flora Sălbatică.

Dorinţa unor oameni de a crește animale sălbatice le privează pe acestea de posibilitatea de a avea o viaţă ȋn conformitate cu cerinţele biologice ale speciei și pune presiune pe populaţiile din mediul natural prin ȋncurajarea braconajului.

Faptul că sunt frumoase, active, că ne atrag prin sunetele pe care le produc, prin capacităţile pe care le au, trebuie să ne determine să le protejăm, atȃt pe ele cȃt și habitatul ȋn care trăiesc, nu să ne dorim să le ţinem prizoniere ȋn casele noastre.

Sursa foto: Amazon, De la Prozhony – Operă proprie, CC BY-SA 4.0, www.wikimedia.org, https://wildlifeanimalz.blogspot.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here