FS 94 – Motocoasa STIHL fără cusur

1

Nemții sunt nemți. Știați că au inventat o motocoasă care aproape că nu se mai strică? Este, de fapt, vorba despre o inovație tehnică aplicată pe o motocoasă clasică de putere medie. Tehnologia se numește ECOSPEED și este implementată experimental pe motocoasa FS 94 de la STIHL. Inginerii germani explică faptul că această tehnologie nouă poate controla turația de tăiere a capului tăietor asemenea limitatorului de viteză de la mașină. Pentru a înțelege mai bine, tehnica, haideți să luăm niște cifre. Pentru a tăia iarba, o motocoasă obișnuită trebuie turată la maxim, adică la aproximativ 11.000 turații/minut. Tehnologia ECOSPEED permite o limitare a turației, astfel că poți intra în iarbă să tai chiar și cu 4500 turații/minut, nemafiind nevoie să o „forjezi”. Dacă ai nevoie de putere mai mare, pentru un smoc de iarbă mai rebel, atunci apeși pârghia de accelerație până la capăt și atunci mașinăria turează la maxim. Practic, această inovație protejează motorul pentru că el nu mai este turat în forță maximă. O astfel de motocoasă se va strica mult mai greu, dar, fie vorba între noi, va fi aproape imposibil să o strici dacă ai grijă să o utilizezi rațional.

Pe lângă protejarea motorului, ECOSPEED de la STIHL va face utilajul să consume mai puțin. Această tehnologie se adaugă motoarelor de ultimă generație STIL 2 MIX, care consumă cu 20% mai puțin decât cele clasice și emit cu 70% mai puține noxe.

Deci, cu acest ECOSPEED nemții ne spun că putem avea mai și multă grijă de spațiile verzi, nu doar tăind iarba, ci și folosind unelte care consumă mai puțin, cu emisii scăzute de noxe, sau care au un zgomot mai redus.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here