Funcții secrete ale cuptorului cu microunde. Tu știai că poate să facă asta?

1

În lumea modernă, cuptorul cu microunde a devenit un element indispensabil în bucătăriile noastre, facilitând pregătirea rapidă a alimentelor. Cu toate acestea, în afara utilizării obișnuite, cuptorul cu microunde poate aduce și alte îmbunătățiri în viața noastră zilnică.

8 funcții secrete ale cuptorului cu microunde

Deși cuptorul cu microunde nu este un aparat cu care poți găti în mod constant, îți poate ușura semnificativ munca în bucătărie și te poate scuti de mult timp pierdut.

Fie că ai nevoie să îți gătești o masă pentru pachet sau de o pregătire mai rapidă a ingredientelor, trucurile de mai jos te vor ajuta să îți faci treaba mult mai ușor. În plus cuptorul cu microunde te va ajuta să scapi și de anumite neplăceri cauzate de pregătirea anumitor alimente.

Citește și: Ce alimente să nu încălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Poți distruge aparatul, dar și mâncarea

Spune adio lacrimilor provocate de ceapă

Este cunoscut faptul că atunci când ceapa este tăiată, compușii care sunt eliberați stimulează glandele noastre lăcrimale, făcându-ne să lăcrimăm abundent. Ei bine, această neplăcere poate fi evitată. Tot ce trebuie să faci este să tai ceapa doar la capete și să o pui în cuptorul cu microunde pentru 45 de secunde. Astfel, compușii care cauzează lăcrimarea vor fi eliminați de căldură și vei reuși apoi să tai ceapa fără a mai vărsa o lacrimă.

Înmoaie pâinea veche

De acum nu vei ai arunca pâinea care s-a întărit! Cu ajutorul cuptorului cu microunde o poți face din nou proaspătă. Înfășoară bucata de pâine într-un prosop de hârtie umed și pune-o la microunde timp de 10 secunde. Adăugarea unui pahar de apă împreună cu pâinea oferă umiditate suplimentară pentru un rezultat mai bun.

Prăjește nuci

Prăjirea nucilor le oferă o aromă mai intensă. Dar să faci acest lucru la aragaz sau cuptor necesită timp. În schimb, întinde nucile pe o farfurie într-un singur strat și pune-le la microunde la intervale de 1 minut. Amestecă și repetă procedura până când nucile devin aurii și au o aromă intensă.

Uscarea ierburilor proaspete

Pentru a usca ierburile rapid și fără a le diminua proprietățile, poți folosi cuptorul cu microunde. Așează-le într-un singur strat pe o farfurie pe care ai căptușit-o în prealabil cu prosop de hârtie. Pune-le la microunde la intervale de 30 de secunde până când devin uscate și crocante. Odată uscate, ierburile pot fi păstrate în condiții optime timp de 1 an.

Gătește rapid o omletă

Deși rețetele la cuptorul cu microunde pentru ouă nu oferă aceeași textură ca atunci când sunt gătite pe aragaz, acestea reprezintă micul dejun perfect în deplasare. Trebuie doar să bați două ouă și laptele într-o cană, peste care poți adăuga un strop de brânză, sare, piper și ierburile preferate. Încălzește la cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde, făcând o pauză la jumătatea timpului pentru a amesteca rapid ouăle. În aproximativ trei minute, vei avea un mic dejun cald și sănătos pe care îl poți lua cu tine.

Poți face chipsuri de cartofi în casă

Taie cartofii în felii subțiri și așază-le mai apoi pe o farfurie rezistentă la microunde. Stropește-le cu ulei, sare și piper și pune-le în cuptorul cu microunde. După 5 minute vei savura o porție gustoasă de chipsuri crocante.

Gătește bacon

Baconul prăjit este un preparat excelent pentru micul dejun și nu numai. Însă pregătirea acestuia poate fi o misiune destul de ”murdară”. Poți evita mizeria rezultată prin prăjirea acestuia folosind cuptorul cu microunde. Așează un castron răsturnat pe o farfurie și întinde baconul peste castron. Pune-l la microunde timp de 1 minut pentru fiecare felie. În doar câteva minute vei avea un bacon crocant și delicios.

Gătește legume la aburi

Aproape orice legumă, de la broccoli la fasole verde, poate fi gătită la abur în cuptorul cu microunde pentru o masă rapidă și sănătoasă. Pune legumele congelate într-un castron, adaugă o jumătate de cană de apă și acoperă castronul cu un vas. Cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 2 minute, verificând și adăugând timp la intervale de 1 minut până când sunt gătite așa cum îți dorești.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] În lumea modernă, cuptorul cu microunde a devenit un element indispensabil în bucătăriile noastre, facilitând pregătirea rapidă a alimentelor. Cu toate acestea, în afara utilizării obișnuite, cuptorul cu microunde poate aduce și alte îmbunătățiri în viața noastră zilnică. 8 funcții secrete ale cuptorului cu microunde… Cititi mai multe aici: Funcții secrete ale cuptorului cu microunde. Tu știai că poate să facă asta? […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here