Plante care te scapă de mucegaiul din casă. Aceste plante luptă cu igrasia

2

Plantele pot fi aliatul tău în lupta cu mucegaiul din casă. De ce să avem parte de o atmosferă umedă, când putem folosi puterea naturii pentru a înlătura acest neplăcut fenomen? Plantele au proprietăți naturale de uscare a aerului, fiind ideale pentru a controla igrasia și mucegaiul.

În timpul iernii, când încălzirea poate duce la eliminarea umidității naturale a aerului, plantele pot fi extrem de utile. Acestea pot contribui la menținerea nivelului optim de umiditate în casă și pot elimina excesul de umiditate care poate duce la apariția mucegaiului.

Plantele care te ajută să elimini mucegaiul din casă

Înainte să ne lăsăm cuceriți de chimicalele agresive, să ne gândim la cât de minunată este puterea naturii de a ne oferi remedii blânde și eficiente. Plantele nu numai că adaugă o notă de frumusețe și prospețime în casă, ci și purifică aerul și reglează umiditatea, contribuind astfel la eliminarea mucegaiului și a igrasiei.

Descoperă și: Plante benefice pentru sănătatea noastră

Unde este cel mai bine să așezi plantele?

Există multe metode prin care putem utiliza plantele pentru a ne ajuta să eliminăm mucegaiul și igrasia din casă, de la a le pune sub ferestre sau în colțurile mai umede ale unei camere, până la a le așeza sub un ventilator sau lângă un sistem de ventilare al casei.

Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să alegeți plantele potrivite. Dacă doriți să utilizați plantele pentru a lupta împotriva mucegaiului, asigurați-vă că alegeți plante care sunt cunoscute pentru proprietățile lor de uscare și stabilizare a umidității.

Plantele care absorb umiditatea din casă

Printre plantele cu adevărat eficiente în lupta împotriva mucegaiului și a igrasiei se numără:

Aloe Vera: Această minunată plantă are proprietăți antibacteriene și antifungice. Frunzele sale gelatinoase absorb excesul de umiditate din aer și elimină substanțele chimice dăunătoare. De asemenea, este o plantă ușor de întreținut și se potrivește perfect în orice colț al casei.

Feriga: O altă plantă populară și ușor de crescut, feriga ajută la reglarea umidității din casă, prevenind astfel formarea mucegaiului. Are abilitatea de a absorbi igrasia și de a purifica aerul din încăperi.

Rozmarinul: Pe lângă aroma sa minunată, rozmarinul este și o plantă cu proprietăți antimicrobiene și antifungice. Poate fi cultivat atât în interior, cât și în grădină, fiind util în prevenirea și combaterea mucegaiului.

Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra): Studii recente au arătat că această plantă are proprietăți puternice împotriva mucegaiului și poate inhiba dezvoltarea fungilor.

Lavanda: Cunoscută pentru mirosul său plăcut și efectele sale relaxante, lavanda are și proprietăți antimicrobiene și antifungice. Un buchet de lavandă uscată poate fi un excelent mijloc de a preveni apariția mucegaiului în dulapuri sau cămări.

Limba soacrei: Această plantă de apartament foarte rezistentă și adaptabilă este o altă varietate iubitoare de mucegai și umiditate. Crește cel mai bine în lumină puternică și temperaturi calde, dar se adaptează ușor mediului ambient al casei.

Orhidee: Nu numai că arată frumos, orhideele ajută și la reducerea umidității în casă. Ele își obțin  nutrienții și umezeala din aerul din jurul lor.

Acestea sunt doar câteva exemple de plante care ne pot ajuta să combatem mucegaiul și igrasia din casă, fără a apela la substanțe chimice dăunătoare. Cu puțină atenție și grijă, plantele pot deveni aliații noștri de încredere în menținerea unui mediu sănătos și prietenos în locuința noastră.

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de protejarea mediului și sănătatea noastră, să dăm o șansă puterii naturii și să adoptăm metode naturale și ecologice de a ne proteja locuințele. Plantele ne arată că soluțiile simple și naturale pot fi la fel de eficiente, dacă nu chiar mai bune decât cele artificiale.

Sursa: ego.ro 

2 comentarii

  1. […] Plantele pot fi aliatul tău în lupta cu mucegaiul din casă. De ce să avem parte de o atmosferă umedă, când putem folosi puterea naturii pentru a înlătura acest neplăcut fenomen? Plantele au proprietăți naturale de uscare a aerului, fiind ideale pentru a controla igrasia… Cititi mai multe aici: Plante care te scapă de mucegaiul din casă. Aceste plante luptă cu igrasia […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here