La ce temperatură trebuie să speli blugii pentru a-și păstra culoarea. Ce greșeli fac oamenii când spală blugii

1

Blugii sunt una dintre piesele vestimentare cele mai iubite și purtate în întreaga lume. Indiferent de stilul sau culoarea lor, acești pantaloni rezistenți au reușit să-și câștige un loc special în garderobele noastre.

Însă o întrebare, care apare adesea, este la ce temperatură trebuie spălați blugii, indiferent de culoarea lor. Specialiștii în igienă și curățare ne sfătuiesc în această privință, așadar vom vorbi despre cea mai bună temperatură de spălare pentru blugi, indiferent daca sunt albi, negri sau albaștri.

Cum se spală blugii, pentru a-și păstra culoarea?

Menținerea culorii originale a blugilor pentru o lungă perioadă nu este atât de dificilă. Regula de bază pentru spălarea blugilor este să optăm pentru apă rece sau călduță. Temperaturile extreme pot provoca decolorarea și uzura prematură a țesăturii, astfel că apa rece sau călduță este cea mai sigură alegere pentru a păstra intensitatea culorii și structura materialului.

Descoperă și: Cum să dezinfectezi corect hainele și materialele textile

La ce temperatură se spală blugii

Temperatura apei nu trebuie să depășească 30-40 ° C. Dacă pe eticheta pantalonilor sunt indicați alți parametri, atunci, cel mai probabil, blugii nu sunt din bumbac, iar regulile standard nu se aplică aici.

Reguli de bază pentru curățarea blugilor

O primă regulă de spălare corectă a blugilor este să respecți indicațiile de curățare de pe eticheta pantalonilor. O altă regulă de care să ții cont, indiferent de marca sau modelul blugilor tăi, este să-i speli manual, cu apă rece și detergent blând, pentru haine delicate. Înainte de a-i pune la înmuiat, întoarce pantalonii pe dos. Desigur, în cazul în care te grăbești, îți poți spăla blugii în mașina de spălat, dar la temperaturi scăzute, maxim 30ºC.

Pentru a prelungi viața blugilor și pentru a-i menține în stare bună, evită folosirea excesivă a uscătorului de rufe, deoarece căldura poate deteriora țesătura și culorile. În schimb, lasă-i să se usuce natural, la umbră. De asemenea, încearcă să eviți expunerea prelungită la soare, deoarece razele ultraviolete pot decolora țesătura.

O greșeală frecventă, care grăbește uzura pantalonilor denim, mai ales pentru cei din bumbac 100%, este spălarea lor după una sau două utilizări. Trebuie să știi că materialul denim are proprietatea de a nu păstra mirosurile neplăcute. Acum, nu e ca și cum blugii nu ar trebui să fie spălați, au nevoie de spălare, dar nu atât de des. Este recomandat să-i speli după cinci sau șase utilizări.

Evită înălbitorii 

Pentru a prelungi durata de viață a blugilor, este recomandată folosirea unui detergent delicat, potrivit pentru haine colorate și evitarea clorului sau înălbitorilor puternici.

Uscarea corectă a blugilor

La fel de importantă precum temperatura de spălare este și modalitatea de uscare. Evitați uscarea la temperaturi ridicate, cum ar fi uscătoarele sau expunerea directă la soare, deoarece acestea pot provoca decolorarea și degradarea fibrelor.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

  1. […] Blugii sunt una dintre piesele vestimentare cele mai iubite și purtate în întreaga lume. Indiferent de stilul sau culoarea lor, acești pantaloni rezistenți au reușit să-și câștige un loc special în garderobele noastre. Însă o întrebare, care apare adesea, este la ce temperatură trebuie spălați… Cititi mai multe aici: La ce temperatură trebuie să speli blugii pentru a-și păstra culoarea. Ce greșeli fac oamenii c… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here