Grădina din fereastră

4

Iarna, ne bucurăm de zăpada ce ȋmpodobește copacii din grădină, de jocul fulgilor de nea, dar cȃnd frigul se ȋnteţește, visăm la zilele de primăvară.

Grădina din fereastră este un proiect la care poate participa ȋntreaga familie. Cu puţin efort și imaginaţie, putem aduce un stop de primăvară ȋn casă.

Dacă pe pervazul ferestrei, la lumină, așezăm ghivece cu ghiocei, zambile, narcise sau Helleborum, ele vor ȋnflori mai devreme, bucurȃndu-ne cu frumuseţea și parfumul lor ȋn plină iarnă.

Pe lȃngă acestea, putem așeza pe podea, vase mari cu ficuși sau Dracena.

Putem alege și plante aromate, căpșuni de ghiveci (de exemplu, căpșunile alpine ce produc fructe din iunie pȃnă ȋn septembrie), roșii cherry sau pomi fructiferi columnari.

Vezi și: Gradinile nocturne, minunile de sub clar de luna

Grădina din fereastră-sfaturi pentru amenajare:

-alege o fereastră luminată. Copacii, zidurile sau tufele din dreptul acesteia ar putea opri razele de soare ȋn drumul lor spre plante.

-verifică lăţimea pervazului și dacă nu oferă suficient spaţiu, vezi dacă nu ȋl poţi extinde

-montează etajere ȋn lateralele geamului sau pe rama ferestrei pentru a avea mai mult loc pentru vase. Poţi opta și pentru cȃrlige ȋn care să agăţi ghivecele.

-ȋntinde sfori pentru plantele căţărătoare

-așază plantele astfel ȋncȃt să nu fie deasupra caloriferului, căldura excesivă fiind dăunătoare pentru majoritatea plantelor

-ȋn cazul ȋn care ai optat pentru căpșuni și alte atracţii dulci, ai grijă cum așezi vasele pentru a permite accesul copiilor fără a-i pune ȋn pericol

Vezi și: casoteca.ro/?s=capsuni

-folosește farfurioare pentru a evita scurgerea apei pe perete

-adună ȋn mica grădină specii care să ȋnflorească ȋn diverse anotimpuri

-ai grijă să nu ȋncarci prea mult etajerele sau structurile agăţate pentru a evita căderea acestora

Sursa foto: www.gardendesign.com, www.balconygardenweb.com, www.designrulz.com,

 

4 comentarii

  1. […] Iarna, ne bucurăm de zăpada ce ȋmpodobește copacii din grădină, de jocul fulgilor de nea, dar cȃnd frigul se ȋnteţește, visăm la zilele de primăvară. Grădina din fereastră este un proiect la care poate participa ȋntreaga familie. Cu puţin efort și imaginaţie, putem aduce un… Cititi mai multe aici: Grădina din fereastră […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here