Grădină verticală în centrul orașului Timișoara

1

O grădină verticală va fi creată în centrul orașului Timișoara, cu prilejul deschiderii oficiale a programului Capitală Europeană a Culturii, fiind finalizată deja structura metalică, unde va fi instalată grădina. Această grădina va purta numele ”Pepinieră. 1.306 plante pentru Timişoara”. 

Deschiderea oficială a programului Capitală Europeană a Culturii va fi în perioada 17-19 februarie. Instalaţia va rămâne în acelaşi loc, în Piaţa Victoriei, timp de un an, iar la final, plantele vor putea fi cumpărate.

Ridicarea schelei metalice s-a încheiat, urmează ca peisagiştii să aşeze ghivecele cu cele 1.306 plante care vor decora turnul. Numărul plantelor nu are nicio semnificaţie, ci este calculat de arhitecţi astfel încât acestea să încapă pe platformele de la fiecare nivel al construcţiei ce măsoară, în total, 26 de metri înălţime. şi are 5 nivele Conceptul este semnat de MAIO Architecs din Barcelona şi implementat şi coordonat de Ordinul Arhitecţilor Filiala Timiş.

”Pepinieră. 1.306 plante pentru Timişoara”

De asemenea, urmează să fie pus la punct şi sistemul de iluminat care va fi montat pe schela metalică. Instalaţia poartă numele ”Pepinieră. 1.306 plante pentru Timişoara”, iar în data de 17 februarie, de la ora 19.30 este programat un moment special susţinut de DJ Bully.
 În turnul verde din Piaţa Victoriei nu vor putea urca mai mult de 50 de oameni deodată, din motive de siguranţă. Doritorii vor avea acces în mod organizat, iar un ghid va fi prezent în permanentă în timpul programului de vizitare.

Gradina verticală va fi gratuită

Urcarea în grădina verticală va fi gratuită, transmit reprezentanţii Centrului de Proiecte al Primăriei Timişoara.
Structura metalică, decorată cu arbori, arbuşti şi diferite plante cu sau fără flori, provenite din serele Horticultura şi ale Universităţii de Ştiinţele Vieţii Mihai I, va rămâne în Piaţa Victoriei până la finalul anului 2023, iar atunci, timişorenii vor putea cumpăra plantele pe care şi le doresc.
„Vom păstra instalaţia până în luna decembrie, pentru a putea urmări întregul ciclu vegetal, vom vedea cum plantele devin mai verzi şi cum se comportă ele în diverse condiţii meteo. Vom avea, de asemenea, şi un sistem de irigare. Orice vizitator va putea rezerva o plantă care i-a plăcut şi pe care o va putea cumpăra la final. De asemenea, vizitatorii vor putea spune unde vor să fie amplasat un anume arbore sau o anume plantă, la ei în cartier sau în orice alt loc despre cred că are nevoie de mai multă vegetaţie. Va fi şi un semnal către administraţia locală, care va şti unde consideră oamenii că e nevoie de spaţii verzi”, a declarat arhitectul Alexandra Trofin, coordonatorul proiectului şi vicepreşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Timiş.
Sursa: news.ro 

un comentariu

  1. […] O grădină verticală va fi creată în centrul orașului Timișoara, cu prilejul deschiderii oficiale a programului Capitală Europeană a Culturii, fiind finalizată deja structura metalică, unde va fi instalată grădina. Această grădina va purta numele ”Pepinieră. 1.306 plante pentru Timişoara”.  Deschiderea oficială a programului Capitală… Cititi mai multe aici: Grădină verticală în centrul orașului Timișoara […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here