Idei mari pentru spații mici

0

Locuiți într-o garsonieră sau un studio ? Atunci obiectele funcționale de mobilier vă sunt de mare ajutor. Vă prezentăm prin intermediul imaginilor câteva idei care vă pot ajuta să amenajați spații nu foarte generoase.

De exemplu, canapeaua-pat. Dacă nu dispuneți de prea mult spațiu, o astfel de canapea este foarte practică și, în același timp, chic, nu numai datorită formei sale, ci și griului care poate fi integrat în orice decor.

Bucătăritul într-o garsonieră ? hmmm… s-ar putea să nu fie o sarcină prea placută și asta din cauza lipsei spațiului și a mirosurilor care se împrăștie în întreaga zonă de locuit. Toate astea pot fi evitate prin bucătăria ascunsă… într-un dulap, pe cât de funcțională, pe atât de estetică.

b

Dressingul nu trebuie să fie doar un vis dacă locuiți  într-o garsonieră. Prezență acestuia este posibilă, în exemplul nostru, grație zidului care separă bucătăria de camera de zi. Vă puteți organiza rafturile și sertarele după cum doriți, iar cu ajutorul unei perdele le puteți ascunde pentru a nu impacta vizual spațiul destinat “camerei de  zi”.

c

Tot cu perdele putem izola spațiul destinat nopții. Principala problemă într-o garsonieră este că zona pentru dormit este tot timpul vizibilă. Perdelele ne ajută să depășim acest inconvenient fără să răpească însă din fluiditatea spațiului.

Citește și

Patru moduri simple prin care poţi aduce verdele în casă

d

Nu doar perdelele sunt ideale pentru delimitarea spațiului, ci și culorile. Într-o cameră mare în care toate spațiile coexistă (dormitor, camera de zi, sufragerie, birou), vă puteți servi de culori, pe pereți sau pe pardoseală, pentru a-i atribui fiecărei activități spațiul său.

e

În același mod, covorașele pot fi un aliat pentru delimitarea vizuală a spațiului într-un studio sau o garsonieră. Prin așezarea unui covoraș sub obiectul de mobilier, se poate sublinia zona de luat masa. Un al doilea covoraș marchează zona destinată spațiului de zi.

f

Pentru a câștiga spațiu, ne putem folosi în mod inteligent de pereți. În loc sa optați pentru o bibliotecă, alegeți etajerele care pot îmbracă întreaga lungime a peretelui… chiar și deasupra canapelei. Vă asigurăm că nu o să vă deranjeze în niciunul dintre momentele dumneavoastră de relaxare.

g

Autor – Elena David

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here