În India vor fi plantați două miliarde de arbori

0

În India vor fi plantați două miliarde de copaci, arbori de-a lungul autostrăzilor și drumurilor care străbat țara. 300.000 de tineri vor beneficia de pe urma acestei măsuri a guvernului care va fi luată atât pentru a ajuta mediul, cât și pentru a scădea rata șomajului în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. India are peste 100.000 de kilometri de autostrăzi, potrivit declarațiilor Ministrului Transporturilor din India, Jairam Gadkar.

În ultimii ani șomajul în rândul tinerilor indieni a devenit o prioritate în agenda guvernanților.Conform unor statistici realizate în 2010 de ONU, rata șomajului în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani era de 10,2 %. Pe de altă parte, șase orașe din India se regăsesc în topul celor mai poluate orașe din lume.

india2

Notă: În 2006, programul ONU pentru mediu a lansat campania “Un milliard de arbori”, ca răspuns la problemele ridicate de încălzirea globală. Obiectivul inițial a fost ca în 2007 să fie plantați un milliard de copaci, însă în 2008 acesta a fost revizuit, urmând ca 7 miliarde de arbori să fie plantați până în decembrie 2009. Obiectivul a fost depășit cu trei luni înainte de termen, până în 2011 fiind plantați peste 12 miliarde de copaci în 193 de țări.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: inhabitat.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here