Inspiră-te din cele mai noi și nonconformiste modele de chiuvete!

4
chiuveta chitara

Chiuveta reprezintă un element esențial în baie sau bucătărie. Dacă vrei să schimbi chiuveta din bucătărie sau baie dar mai ales dacă vrei un design deosebit, trebuie să știi că chiuvetele sunt disponibile în multe variante: boluri mici sau mari, pătrate sau dreptunghiulare, cu sau fără bordură, într-o gamă largă de culori și din materiale diferite. Concepute în combinații ideale, chiuvetele „altfel” garantează un aspect unic spațiului în care sunt amplasate.

Să știi ca aceste chiuvete sunt mult mai ușor de instalat comparativ cu cele obișnuite care sunt prinse în blatul de bucătărie. Chiuveta cea nouă se poate așeza în spațiul lăsat de vechea chiuvetă, trebuie doar să măsori diametrul ei și să achiziționezi o alta nouă.

Te-ai gândit că spălatul pe mâini poate fi plictisitor? Dacă da îți propun câteva modele cu tendințe futuriste, inspirate din natură și neobișnuite ca geometrie.

Chiuveta rock, în formă de chitară
Dacă vrei o baie sau o bucătarie în stil rock, poți opta pentru o chiuvetă în formă de chitară. Cea prezentată în imagine măsoară aproape 2,5 metri lungime, iar blatul conferă suficient spațiu de lucru.

chiuveta in forma de chitara
chiuveta in forma de chitara

O chiuvetă inedită- Chiuveta acvariu
Cu un design unic, chiuveta acvariu are prevazută în partea superioară a acvariului două zone circulare special create pentru hrănirea peștilor. Asemenea unui acvariu adevarat, chiuveta include și motorul de filtrare al apei, dar și instalația luminoasă.

chiuveta acvariu
chiuveta acvariu
ciuveta din sticla
ciuveta din sticla

Chiuvete rustice din lemn
Create în stil rustic, aceste chiuvete sunt mult mai calde și îți dau senzația că poți avea o parte din natură chiar în casa ta. Sunt mai ecologice decât restul materialelor din care sunt lucrate în mod obișnuit chiuvetele. Deși sunt confecționate din lemn masiv, chiuvetele din lemn au o rezistență  mare la umiditate. Întreținerea chiuvetei din lemn este mult mai ușoară, se depune mai greu calcarul decât în cazul unei chiuvete din compozit.

chiuveta rustica din lemn
chiuveta rustica din lemn

Desigur puteți alege și alte variante de modele din lemn: lăcuite, mai moderne, mai sofisticate.

chiuveta din lemn lacuit
chiuveta din lemn lacuit
chiuveta moderna din lemn
chiuveta moderna din lemn
chiuveta din lemn sculptata
chiuveta din lemn sculptata

Chiuveta din porțelan cu formă de lebădă pentru baie
Aceasta este de fapt o chiuvetă cu design original, versatil și elegant, o chiuvetă asimetrică și unică. Cel mai remarcabil aspect este faptul că are încorporat robinetul în structura de porțelan, este destul de ușor de integrat într-o încăpere și poate fi în armonie cu alte spații cu stiluri diferite.

Chiuveta din portelan  in forma de lebada
Chiuveta din portelan in forma de lebada

Sau puteți opta pentru o chiuvetă din porțelan pictată…cu influențe din cultura chineză, având forma unui bol.

ghiuveta din portelan pictata
ghiuveta din portelan pictata

Si nu în ultimul rând vă propun o altă opțiune chiuvete din piatră- travertin sau granit .
Chiuvetele din granit pot fi o alegere bună atât pentru baie cât și pentru bucătărie mai ales că se combină foarte bine cu mobilierul din lemn, cu faianța sau gresia. Sunt indicate în mod special pentru că au o duritate și o rezistență deosebită, diferențele mari de temperatură sau contactul cu diferite substanțe nu vor avea efect prea mare asupra lor.

Chiuveta din granit
Chiuveta din granit

Chiuvetele din travertin dau un design discret, modern, un aspect unic. Fiind din piatră naturală, sunt recomandate datorită aspectului dar și durabilității lor.

chiuveta din travertin
chiuveta din travertin
chiuveta nonconformista
chiuveta nonconformista

Care este chiuveta ta favorită și care s-ar potrivi cel mai bine cu decorul casei tale?

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: bonjourlife.com,  archiengineering.com

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here