Iulia Iuga – Dohmen: un obiect decorativ de calitate reprezintă un echilibru între util și frumos

1

Nevoia te învață și, de ce nu, poate sta la baza unui business de succes. Deoarece nu găsea tot timpul decorațiunile perfecte pentru a da proiectelor sale imaginea pe care o dorea, arhitectul Iulia Iuga-Dohmen a devenit și… antreprenor.

Leuk! Home decorations este magazinul online pe care ea l-a creat pentru toți cei care caută decorațiuni interioare inedite, alese cu mare grijă și mult bun-gust. Ce obiective și-a propus cu www.leukhome.ro, dar și ce secrete are un astfel de business, aflăm din interviul pe care Iulia Iuga-Dohmen l-a acordat Revistei Casoteca.

De ce ați demarat un astfel de business și cum ați ales numele?

Iulia Iuga-Dohmen: Fiind arhitect de interior și lucrând în domeniul amenajărilor de aproape zece ani, o pasiune a mea adiacentă designului o reprezintă decorațiunile interioare. Îmi place foarte mult ca, la finalul unui proiect, să fac styling-ul casei, adică să o decorez cu tot felul de obiecte, de la vaze, figurine, veselă, platouri decorative și până la așternuturi de pat, pernuțe decorative, flori și lumânări parfumate.

Astfel că, pornind de la această pasiune, dar și de la faptul că nu găseam atât de ușor decorațiuni de calitate care să se potrivească cu aproape orice stil de interior, am decis să creez propriul meu magazin online cu astfel de obiecte decorative, toate la un loc.

Principala mea inspirație pentru acest magazin a venit din Olanda, în timpul călătoriilor, când am fost fascinată de modul în care olandezii acordă atenție decorațiunilor, dar și de felul în care aceștia își transformă casele în a fi primitoare și pline de personalitate. Numele Leuk! este olandez și înseamnă: frumos, superb, îmi place!

Cum alegeți produsele și cum ați găsit furnizorii?

I.I-D.: Sunt adepta produselor originale și de calitate. Consider că, acestea sunt mult mai estetice, au detalii rafinate și sunt rezistente în timp. În plus, optând pentru calitate avem grijă și de mediul înconjurător deoarece nu mai irosim atâta materie primă. Cumpărăm mai puțin și mai de calitate. Pornind de la valorile: calitate, funcționalitate și estetic, am decis să vând obiecte create de designeri faimoși care colaborează cu branduri cunoscute din industrie precum Alessi, Philippi sau Esteban Paris.

Citește și: Portretul unui oraș și misiunea unui arhitect – Povestea Paulei Craioveanu

Ce fel de produse propuneți clienților?

I.I-D.: În magazinul online puteți găsi obiecte decorative precum vaze, platouri decorative, fructiere, frapiere, obiecte pentru bucătărie, lampioane, șemineu pentru masă, fântână decorativă, suporturi de lumânări, umidificatoare și esențe parfumate pentru interior.

Aceste decorațiuni pot înfrumuseța casa în func- ție de sezon și nu numai. De exemplu, în perioada de toamnă-iarnă se potrivesc obiectele precum șemineul de masă și suporturile de lumânări, iar în perioada de primăvară-vară sunt preferate fructierele, frapierele, lampioanele și umidificatoarele.

Decorațiunile din magazinul online sunt perfecte și pentru a face un cadou de casă nouă, acestea potrivindu-se aproape cu orice stil de interior. Însă, dacă un client caută pe site, dar nu știe exact ce i s-ar potrivi sau ce cadou sa facă persoanei dragi, eu, ca arhitect de interior, îi pot recomanda decorațiunile potrivite.

Ați vorbit despre clienți, cine sunt aceștia?

I.I-D.: În general, persoanele care cumpără de pe site sunt cele care apreciază calitatea și designul. Sunt persoanele care își doresc obiecte decorative mai deosebite care să le creeze o stare de bine și să le pună in valoare interiorul casei lor, iar Leuk! Home oferă o multitudine de idei interesante și creative. Pe lângă clienții care cumpără personal obiecte decorative, mai sunt arhitecții și designerii de interior care achiziționează deco- rațiuni pentru a decora casele clienților lor.

Care sunt cele mai vândute produse?

I.I-D.: În funcție de sezon unele produse se vând mai bine. De exemplu, iarna se vând șemineele de masă (table fire place), suporturile de lumânări și fierbătoarele de apă, iar în perioada caldă sunt preferate fructierele vazele, frapierele, umidificatoarele electrice cu esențe de ulei aromat, lampioanele de gradină, chiar și fântâna arteziană decorativă.

Cum ați integrat produsele în lucrările dumneavoastră?

I.I-D.: Fiind obiecte decorative, acestea intră în ambient abia la finalul amenajării de interior, ca o atingere de finețe. O casă fără decorațiuni e o casă goală, fără personalitate. Astfel, prin doar câteva accente poți crea un interior primitor și confortabil. La finalul proiectelor de design interior, le propun clienților mei și o serie de decorațiuni care s-ar potrivi stilului casei lor.

Ce sfaturi aveți pentru cumpărători?

I.I-D.: Recomand cumpărătorilor să fie deschiși și să aibă încredere că un obiect decorativ de calitate reprezintă un echilibru între util și frumos, de care te poți bucura mulți ani.

Un simplu exercițiu de imaginație ar fi să închizi ochii și să te vezi venind acasă de la serviciu, iar pe masa de dining te așteaptă o vază cu flori colorate și un platou cu fructe proaspete parcă zâmbind. Din loc în loc ai lumânări parfumate care luminează duios fiecare colțișor al camerei, creând o atmosferă plăcută, liniștită și relaxantă, perfectă pentru finalul de zi.

un comentariu

  1. […] Nevoia te învață și, de ce nu, poate sta la baza unui business de succes. Deoarece nu găsea tot timpul decorațiunile perfecte pentru a da proiectelor sale imaginea pe care o dorea, arhitectul Iulia Iuga-Dohmen a devenit și… antreprenor. Leuk! Home decorations este magazinul online… Cititi mai multe aici: Iulia Iuga – Dohmen: un obiect decorativ de calitate reprezintă un echilibru între util și frum… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here