Jad și jadeite

0

Pentru că jadul este piatra care reprezintă unitatea şi eternitatea, este un material excelent şi inedit  pentru decorarea unor case exotice.Datorită faptului că emite raze infrarosii care au aceeaşi frecvenţă cu cele emise de corpul uman(n.r. Soarele nu este singurul generator de radiații infrarosii, ci toate obiectele calde – cele aflate peste temperatura de 0 absolut – emit radiații infrarosii. Cu cât un obiect este mai cald cu atât emite mai multă energie sub formă de radiații infrarosii. Chiar și corpul omenesc emite radiațiii infrarosii în lungimea de undă 8-11µm.), jadul are rolul de a menţine bunăstarea şi echilibrul acestuia. Prin urmare este benefic să ai în casă obiecte confecţionate din jad.

Jadeitul este termenul de specialitate pentru jadul birmanez şi pentru tot jadeitul de calitate superioară care este produs în minele birmaneze. Deşi jadeitul se mai găseşte şi în Guatemala, Rusia, Kazakhstan, Japonia şi SUA (California), aceste varietăţi nu se pot compara cu jadul birmanez.

Varietăţile populare de jad de culoarea verde-măr şi verde-smarald sunt de fapt jadeit. Pietrele de jadeit mai pot avea culoarea levănţicii, roşie, galbenă, neagră şi albă.

Aceasta piatră naturală, poate fi folosită pentru interioarele luxuriante, exotice. Trebuie să avem grijă pentru că acest decor poate ajunge la limita kitch ului atunci când combinaţiile sunt prea încărcate. Pentru că în general este o pată de culoare, acesta trebuie aplicat alături de alb şi cu mare grijă la cantitate, astfel încât să nu arate încărcat.

Cel mai îndrăzneţ mod în care poţi folosi jadeit-ul este pentru podeaua casei.

jadeite-floor-design

Jadeit-ul este o idee excelentă pentru a crea o pată de culoare printre vasele tale de bucatarie. La fel si pentru baie, jadul poate fi un mod îndrăzneţ de a o decora.

Jadeite-needs

jade-kitchen-accents

jadeite-dishes

jadite-green-bathroom

tile-it-all-calm-hues

just-a-turn

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here